DUEL ZONDER DOELPUNTEN IN BAKEL

Boxtel boekt kleurloos gelijkspel tegen Bavos

Voor een tegenstander uit de onderste regionen van de vierde klasse, reisde RKSV Boxtel zondag naar Bakel. Gesterkt door het goede resultaat van een week eerder mochten de meegereisde supporters wellicht wat verwachten. Ze kwamen bedrogen uit; het werd een kleurloos gelijkspel zonder enig doelpunt.

In het eerste kwartier meldde Bavos zich regelmatig voor het Boxtelse doel. Na vijf minuten moest Gerben van Boxtel ingrijpen om te voorkomen dat de bezoekers in tweede instantie gevaarlijk werden. De twee ploegen gaven elkaar weinig toe. Pas na twintig minuten diende de eerste echte kans zich aan voor de gasten. Die bleef zonder resultaat en ook in de rebound wist de Bakelse doelman zijn doel schoon te houden.

Het spel kabbelde door met uitbraken over en weer. Een schot van Rick van Hamond miste de nodige kracht om Boxtel op voorsprong te zetten. Na iets meer dan een halfuur zag de Bakelse linksbuiten zijn inzet op de paal stranden, komen de rood-witten met de schrik vrij en zijn zijn gewaarschuwd voor met name de twee snelle buitenspelers van Bavos. Enkele minuten later kreeg Boxtel echter een dot van een kans. De bal werd over rechts voorgezet op Jesse van Homelen en waar bijna iedereen zijn kopbal al telde, verdween het leer jammerlijk naast. Net voor rust kreeg Bavos-speler Pim van Lijssel van Bavos het eerste geel vanwege aanmerkingen op de arbitrage.

Ook in de tweede helft ging het spel over en weer. Daniel Mensah schoot naast en aanvoerder Van Homelen, die later geblesseerd het veld moest verlaten, zag zijn schot in de handen van de keeper verdwijnen. Een kwartier voor het einde wisselde Bavos-verdediger Peter Vriens voor aanvaller Christian Seijkens om een opening in de Boxtelse defensie te forceren. De bezoekers werden hierdoor wat teruggedrongen. De verdediging van de Munselploeg liet zich echter niet verrassen.

Zondag 18 februari speelt RKSV Boxtel wederom een uitduel. Dan is MVC in De Mortel de tegenstander.

Uitslagen zondag 4 februari

Bavos 1 - Boxtel 1        0-0

EMK 2 - Boxtel 2        3-0

Maliskamp 4 - Boxtel 3        2-3

Contractverlenging

Ronald Boudewijn, trainer van de hoofdmacht van RKSV Boxtel, heeft onlangs zijn contract bij de plaatselijke vierdeklasser met één jaar verlengd. De coach begint in augustus aan zijn tweede seizoen in sportpark Munsel.

BEZOEKERS LOPEN IN SLOTFASE UIT NAAR 2-5

Koploper Hilvaria wint geflatteerd van DVG

Als je de uitslag hoort zonder de wedstrijd gezien te hebben, verwacht je dat titelkandidaat Hilvaria zondag makkelijk won van voetbalclub DVG in Liempde. De praktijk was echter anders. De thuisploeg had de wedstrijd in sportpark De Roode Bleek na een 2-1 voorsprong op slot moeten gooien, maar verzuimde dat. De enerverende wedstrijd eindigde in 2-5.

De beginfase was duidelijk voor de bezoekers, het nog ongeslagen Hilvaria. DVG stond onder druk zonder echte kansen tegen te krijgen. In een Liempdse uitbraak kon Bas van Houtum net niet bij de bal, die door de keeper van Hilvaria werd opgeraapt. Gezien de aanvalsdrift van de gasten uit Hilvarenbeek hing een openingstreffer in de lucht. Na een kwartier viel die ook. Bij het uitverdedigen werd een overtreding begaan op Sander van de Ven, maar er werd niet gefloten. De situatie daarna was onoverzichtelijk. In de korte hoek werden alle DVG-verdedigers verrast en de bal belandde via een 'carambole' plots in het doel.

Een gevaarlijke kopbal werd even later door doelman Mark Faes overgetikt. Hun achterstand bezorgde de gastheren nieuwe energie en er werd fel, maar fair gespeeld. DVG kreeg kansen op de gelijkmaker. Een goede combinatie over meerdere schijven ging nog net naast het doel. De volgende kans was wél raak. Een vrije trap van Peter Versantvoort werd door Van Houtum naar Bart de Windt gekopt die de bal op zijn linkse voet liet vallen waarmee hij de keeper verraste: 1-1.

Hilvaria was een beetje aangeslagen, kopte nog wel een keer naast het Liempdse doel maar had nu het betere van het spel. Net voor rust kwam DVG alsnog op voorsprong. De Windt kopte naar Van Houtum die de 2-1 binnentikte.

PENALTY

In de 61e minuut had de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om haar voorsprong uit te breiden. Een schot van Van Houtum werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt en ook die was gevaarlijk. De inzet van Van de Ven kwam via de keeper voor de voeten van Jaap Verhoeven die overschoot.

Kort daarna werd het weer gelijk. De aanvaller van Hilvaria werd op de hielen gezeten door Pim Verboom, die hem licht aanraakte binnen de zestien meter. De toegewezen penalty werd bekwaam en doeltreffend genomen: 2-2. Een kwartier voor het einde liet Hilvaria zien waarom de ploeg favoriet voor de titel is. Een mooie aanval verliep over meerdere stations en na een paar fraaie kapbewegingen kwam een andere aanvaller vrij voor het Liempdse doel: 2-3. Vier minuten later was de vierde Hilvarenbeekse treffer een feit, maar DVG bleef erin geloven.

Hilvaria had alle geluk toen haar keeper ver uit zijn doel de bal verloor en het schot van Van Houtum zou zomaar in het lege doel zijn beland, maar stuiterde onfortuinlijk naast. In de laatste seconden zette Hilvaria met een kopbal de eindstand op het scorebord. Dit doelpunt was alleen voor de statistieken nog belangrijk.

Zondag 18 februari speelt DVG uit tegen runner-up Bladella.

FOTO ONDER: DVG'er Bas van Houtum wringt zich tussen twee spelers van Hilvaria door. (Foto: Hans Verberk).