De Kwekpoel: feestpaleis van donseendjes

Donseendjes van alle leeftijden zijn vanaf zaterdag 10 februari vier dagen lang welkom in sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg. In de Kwekpoel, sinds jaar en dag de thuisbasis van het Boxtels jeugdcarnaval, is elke middag en avond entertainment.

De deejays van discotheek KEK zorgen alle dagen voor gezellige dansmuziek. De jongere donseendjes kunnen daarnaast in de peuterhoek terecht om te spelen tussen duizenden confettisnippers of om samen met hun ouders te strijden om de titel 'Beste vader/moeder van Boxtel'. De oudere donseendjes kunnen in de avonden feesten en deelnemen aan spelletjes als de traditionele Kwekpoel Scholenbattle en 'de jongens tegen de meisjes'.

TE GEKKE HAAR-AVOND

Maandag 11 februari is er een 'te gekke haar-avond'. De Boxtelse tienermuzikant Boaz Tooren treedt op zaterdagavond en maandagmiddag op in de Kwekpoel. Zondagmiddag wordt de Grote Eendentrek op een groot scherm uitgezonden en kunnen bezoekers knutselen en geschminkt worden.

Voor de allerkleinsten wordt maandagochtend tijdens het Donseendjesfeest een toneelstuk opgevoerd. Ook dit jaar is dat weer een leuk spannend verhaal, want blijkbaar is eend Ducky ontvoerd... Vooraf kunnen donseendjes hun kleurplaten inleveren en na afloop van de uitvoering worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De toegang tot deze ochtend is gratis.

EENDVERBRANDING

Maandagmiddag wordt een vossenjacht georganiseerd, terwijl een dag later in het teken staat van de spellen 'Mega vier op een rij en 'Eendjes vangen'. Het Boxtelse jeugdcarnaval wordt dinsdag om 17.00 uur afgesloten met de eendverbranding op de parkeerplaats bij de Kwekpoel.

Voor de kinderen die het feest in de Kwekpoel iedere avond mee willen maken is een speciale partypas à 7 euro te koop bij Ring & Go aan de Rechterstraat en bij de infobalie van supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof.

Pretsnippers

Kaartverkoop B-Pool

B-Pool in jongerencentrum B-Town (Baroniestraat) is de uitgelezen plek voor jongeren van 12 tot 16 jaar in Eendengat om vier dagen carnaval te vieren. Vandaag, donderdag 8 februari kunnen tussen 19.00 en 22.00 in B-Town nog kaarten gekocht worden à 3,50 euro. Wie tijdens de leutvierdaagse aan de zaal (tussen 21.00 en 23.00 uur) een entreebewijs koopt, betaalt 5 euro. Aan de deur is het alleen mogelijk om voor de avond zelf een kaartje te kopen. DJ The Freestyler draait dagelijks tussen 20.30 en 00.00 uur de nieuwste hits, afgewisseld met een enkele carnavalskraker.

Deejays bij Dok12

In café Dok12 aan de Markt in Boxtel wordt morgen, vrijdag 9 februari, het carnavalsfeest afgetrapt met 'Gerrit en Freddy: Disco Carnavalesque'. De plaatselijke deejays starten om 19.00 uur en draaien plaatjes van vroeger en nu.