Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Kolderzitting: Kerk-heisa-weg en wellicht Box-it

'Liemt, eigen Herd is goud werd!' Onder deze titel houdt dweilorkest Op Naor d'Honderd dit jaar de jaarlijkse kolderzitting op carnavalszondag. In café Het Wapen van Liempde blijft zondag 12 februari niets onbesproken. ,,Wanneer, hoe en door wie komt er schot in het bouwplan 'Kerk-heisa-weg'?", vraagt de organisatie zich af.

Inmiddels is bijna twee keer elf jaar geleden dat Liempde werd heringedeeld bij gemeente Boxtel. Maar bij Op Naor d'Honderd ligt dit nog vers in het geheugen. Hoe is het Liempde vergaan in de groei naar volwassenheid. En wat is er van die 'strijdenergie' overgebleven, vragen de muzikanten zich af. ,,Zijn wij gepamperd of juist onder de vleugels genomen van het Dorpsberaad. Moeten we bijvoorbeeld blij zijn dat een das zijn burcht in de buurt van het oud-containerperron naast de rijksweg A2 heeft gebouwd en Liempde zodoende een groots (biomassa-)plein aan haar neus voorbij ziet schieten?"

Maar er zijn meer dringende vragen waar tijdens de kolderzitting antwoord op wordt gegeven. Is wethouder Peter van de Wiel bestand tegen al het vrouwelijk schoon dat de andere lijsten aanvoert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En moet er niet snel via een omweg contact opgenomen worden met Esch, dat hoogstwaarschijnlijk ook bij Boxtel gevoegd wordt?

Wie antwoorden op deze én andere vragen wil, wordt aangeraden zondag 11 februari vanaf 10.30 uur aanwezig te zijn in café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. De toegang is gratis.


Django Wagner hoogtepunt op feest De Munsel

Voor de ruim twintig bewoners van woonvorm De Munsel aan de Voetboog in Boxtel is het niet vanzelfsprekend dat zij een avondje uit gaan. Zij hebben allemaal een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Maar zaterdagavond werden zij verrast met een heus carnavalsfeest in gemeenschapshuis De Walnoot. Hoogtepunt was het optreden van volkszanger Django Wagner.

Door hun handicap is het voor de mensen van De Munsel moeilijk om een festival of discotheek te bezoeken. En daarom werden de rollen omgedraaid. De muziek kwam als het ware naar de bewoners toe. Weliswaar niet in hun eigen wooncomplex, maar in De Walnoot. Samen met de medewerkers en vrijwilligers die voor hen actief zijn, vierden de mensen van De Munsel zaterdagavond een heerlijk feestje. Een deejay zorgde voor de muziek en diverse zangers betraden het podium. Dat ook Django Wagner van de partij was, vormde de kers op de taart voor velen.

De feestavond werd gesponsord door stichting 10.000hours, die vrijwilligers inzet voor festivals over de hele wereld. Ook enkele medewerkers van De Munsel zijn daar actief.

FOTO ONDER: Het optreden van volkszanger Django Wagner vormde het hoogtepunt van de feestavond voor de bewoners van De Munsel, die werd gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot. (Foto: Hans van Doorn).