Leden van fanfare Sint-Arnoldus voerden een muzikaal sprookje op tijdens het Snertconcert: Weeuwsnitje en de Deven Zwergen. (Foto: Hans van Doorn).
Leden van fanfare Sint-Arnoldus voerden een muzikaal sprookje op tijdens het Snertconcert: Weeuwsnitje en de Deven Zwergen. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

SNERTCONCERTEN BEYERSLAND KAPEL TWEEMAAL UITVERKOCHT

Smullen van leut en muziek in Orion

De bezoekers van de tweemaal uitverkochte Snertconcerten van de Beyersland Kapel in Lennisheuvel beleefden vrijdag en zaterdag een fantastische carnavalsshow in gemeenschapshuis Orion. Kosten noch moeite waren gespaard om een gevarieerd programma voor het voetlicht te brengen. En natuurlijk werd het publiek óók getrakteerd op erwtensoep en roggebrood met zult…

Presentator Kees Berkelmans verwelkomde vrijdag prins Joannes van het Liempdse Ploegersland en burgemeester Mark Buijs van Boxtel en diens echtgenote Christel. Een dag later genoot prins Donald V van Eendengat eveneens met grote teugen van de diverse optredens. Leden van fanfare Sint-Arnoldus beten daarbij het spits af met muziek en een hilarisch muzikaal sprookje over Weeuwsnitje en de Deven Zwergen. Bart Ketelaars vulde onder meer de tot Snertkittel omgebouwde buutton als Prins Carnaval, net als Ad Hoevenaars, Jan Schellekens en Paul van der Heijden. De Vijf Zaligheden kreeg de lachers op haar hand met 'Op Volle Toeren – Alle 13 Dood'. Vier jongens uit Liempde maakten indruk met een zelfgemaakt muziekinstrument van afvoerpijpen waar het publiek ademloos naar luisterde. Topbers Mart Strik en Jorn Kattevilder kregen de mensen van hun stoel voor de polonaise.

De acts werden afgewisseld met muziek van de Beyersland Kapel. Bovendien werd op vrijdag namens de muzikanten de Gouw Ert uitgereikt: aan beheerster Rian Eijkemans van de Orion.