Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Volop polonaise tijdens Drieka Habrakenbal

In partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel beleefden mensen met een beperking zaterdag een voorproefje op het leutfeest dat komend weekeinde losbarst. Het Drieka Habrakenbal van carnavalsclub De Natneuzen en Het Rode Kruis beleefde zijn 49e editie. Uiteraard met bezoek van prins Donald V, jeugdprins Xander I en jeugdprinses Silke I van Eendengat en hun gevolg.

Met optredens van onder meer Tim Schalkx, De Dorini's en De Aggemarvanhuisaf Band was het moeilijk om níet aan te sluiten in de polonaise of 'onder poortjes' door te dansen. Dit gold ook voor Annette van der Horst. ,,Ik ga elk jaar naar het Drieka Habrakenbal. Ik houd van lekker dansen, gek doen en heel veel lol maken", vertelde ze uitgelaten. Ook Janne Schoenmakers is op de zaterdagmiddag vóór carnaval altijd op het bal te vinden. ,,Ik ben hier om een gezellig feestje te vieren", lachte ze. ,,Wil je weten hoe oud ik ben? 3 keer 11 jaar! Nóg een reden voor een carnavalsfuif."

MEDAILLEREGEN

Janne had een prima middag en ze was niet de enige. Burgemeester Mark Buijs genoot ook met volle teugen. Bovendien beleefde de eigen prinses van het Drieka Habrakenbal, hare doorluchtige hoogheid Monique een erg geslaagd feest. ,,Ik vind dat ik een mooie prinses ben", zei ze fier. 'Haar' prins Gilles vond het vooral bijzonder dat hij de Boxtelse koldervorsten en hun gevolg mocht ontvangen. ,,En ja, prins zijn is natuurlijk heel speciaal. Ik heb vier medailles gehad. Kijk maar", glunderde hij.

Prins Donald V genoot ook zichtbaar van het feest. Op zijn vraag of er voor zijn komst al was gedanst en gefeest, antwoordde de meute dan ook met een uitbundig 'ja!'. De pretpotentaat reikte een onderscheiding uit aan Rode Kruis-vrijwilliger Ad van de Loo, die zich al voor 47 jaar inzet voor de mooie middag. En natuurlijk aan Monique en Gilles.

FOTO ONDER: Prins Donald V van Eendengat (Christian van Zogchel) danst de polonaise tijdens het Drieka Habrakenbal voor mensen met een beperking. Meer foto's en enkele filmpjes zien? Lees de digitale dinsdagkrant die Brabants Centrum 6 februari publiceerde. (Foto: Daisy Renders).