Natuurwerkgroep plaatst bijenhotel in de Sort Liempde

Om zowel de honingbijen als hommels en wilde bijen de helpende hand te bieden, wordt zaterdag 10 februari in de Liempdse buurtschap de Sort een bijenhotel geplaatst.

Vanwege het verdwijnen van belangrijke nectar- en stuifmeelleveranciers als bloeiende bomen, struiken en kruiden in agrarische gebieden, hebben de bijen en hommels het zwaar. Streekfonds Het Groene Woud wil deze problematiek aanpakken en heeft het project Red de Bij in het leven geroepen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant, Nationaal Landschap Het Groene Woud en Brabants Landschap. Zo worden meer struiken en bomen geplant in het buitengebied die structureel bijdragen aan het leveren van stuifmeel en nectar.

Natuurwerkgroep Liempde heeft in het gebied nabij de Sortestraat en Bundersdijk een omgeving gecreƫerd om de leefomstandigheden van de wilde bij te versterken. Onder meer met een bijenhotel dus.


Handtekeningen overhandigd aan burgemeester

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel heeft 1 februari de resultaten van de handtekeningenactie van de Jan Vink Stichting in ontvangst genomen.

In de maand december en januari zijn in kringloopwinkel van de stichting meer dan 1.750 handtekeningen verzameld voor het in stand houden daarvan in de huidige grootte aan de Genenberg in Sint-Michielsgestel. Met deze steun wil de Jan Vink Stichting aan het gemeentebestuur en de politieke partijen duidelijk maken dat het voortbestaan van belang is voor de diversiteit van het winkelen in Sint-Michielsgestel.

Er is ook vastgelegd waar de ondertekenaars vandaan komen om aan te tonen hoe groot de reikwijdte is van de kringloopwinkel. Ruim de helft van de bezoekers komt uit de gemeente Sint-Michielsgestel. De andere helft bestaat uit klanten uit Boxtel, 's-Hertogenbosch, Vught en Schijndel. Maar ook uit de rest van Brabant en Nederland. Volgens het stichtingsbestuur geeft dit alle reden om het voortbestaan van de Jan Vink kringloopwinkel te steunen.