'HOGE-NOODGEBIED TIJDENS GROTE EENDENTREK IN BOXTEL'

CV Kittels geeft ernstige weerwaarschuwing af

De Eendengatse meteorologen, verenigd in carnavalsclub CV Kittels, melden dat zaterdag 10 februari boven Engeland een hoge-noodgebied tot ontwikkeling komt. Dat trekt waarschijnlijk dankzij een bijzonder sterke straalstroom van ruim 3x11x11 kilometer per uur met grote snelheid richting Nederland en wordt zondag om 13.11 uur boven Boxtel verwacht.

De zuidflank van dit hoge-noodgebied leidt tijdens de Grote Eendentrek tot zeer zware windstoten, waarschuwt CV Kittels. Daarom heeft het weerinstituut code rood afgekondigd. Vanwege de wisselende druk ten noorden van dit gebied geldt voor sommige delen van het Boxtelse koldercorso code oranje, oftewel 'hoge nood'. CV Kittels waarschuwt voor die gedeelten voor zware druk op de blaas. Een oranjebrigade probeert files bij mobiele toiletten te voorkomen. Weerman Paul Pietersma ('geen familie van...') voorspelt dat Waggelaars, die zich buiten begeven tijdens het passeren van dit hoge-noodgebied, rekening moeten houden met een droge keel: code geel.

De verwachting is dat het hoge-noodgebied razendsnel over Eendengat zal trekken en rond 14.11 zijn hoogtepunt bereikt. Daarna verlaat de storm zal Zuid-Nederland via Ploegersland. ,,Hopelijk zullen de bovengenoemde codes niet van invloed zijn op code carnaval", melden de weermannen van CV Kittels. Refererend aan de de reclamecampagne van een Lieshoutse brouwerij lanceren zij een petitie. ,,Hoezo twee vrij daag' mî de carnaval? We moeten ôk nog unnen dag bèkomme!", meldt een woordvoerder in onvervalst waggeldialect.