Voorverkoop Romkankletsen van start

De kaartverkoop voor de tonpraatavonden in Gemonde start donderdag 16 februari. Traditioneel wordt het Romkankletsen niet voorafgaand aan carnaval gehouden, maar met halfvasten. In zaal Kloosterzicht treden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart zes tonpraters op die strijden om de Christ Cup (Romkan).

Op vrijdag en zaterdag beginnen de avonden om 20.00 uur; op zondag om 19.00 uur. De zaal gaat een uur voor aanvang open. Kaartjes kosten tien euro.

Er wordt gewerkt met een publieksjury die een dagwinnaar aanwijst. Degene die over de drie avonden in totaal het meeste aantal stemmen heeft gekregen, mag de Christ Cup mee naar huis nemen. Vorig jaar ging deze prijs naar Paul van der Heijden, hij werd tevens de winnaar op zaterdag en uiteindelijk ook de Kom Op Kan voor beste debutant.

NUMMERTJE TREKKEN

Voor de voorverkoop in café Kloosterzicht gaat op 16 februari om 18.00 uur de zaal open. Dan kan iedereen een nummertje trekken waarna men vanaf 19.00 uur maximaal vijf kaarten kan kopen. Kaarten zijn vanaf zaterdag 17 februari te koop bij benzinestation Bart Schellekens, Willy Schellekens DHZ en in café Kloosterzicht.


Carnavalsoptocht voor Gemondse schooljeugd

Het is in Gemonde al jaren een goede gewoonte het carnavalsfeest te openen met de optocht van basisschool Sint-Lambertus. Morgen, vrijdag 9 februari trekt de bonte stoet weer door Mullukzuipertjesland.

De kinderen van de Sint-Lambertusschool zijn al weken druk in de weer met de voorbereidingen. Met broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes, klas- en buurtgenootjes wordt gewerkt om op vrijdagmiddag vóór carnaval zo leuk en origineel mogelijk voor de dag te komen. Natuurlijk krijgen ze daarbij hulp van hun ouders. Toch heeft de jury laten weten dat er speciaal gelet zal worden op de eigen inbreng van de kinderen.

KABAAL

Om 13.15 uur vertrekt de stoet met veel kabaal vanaf de speelplaats van de school aan de Sint-Lambertusweg 112. Na een tocht van een uur door het dorp worden de kinderen op school onthaald met oliebollen en limonade. Vervolgens worden de prijzen uitgereikt.