Knutselen voor een mooie presentatie tijdens de Kleine Eendentrek. De jeugdoptocht waarmee carnaval op zaterdagmiddag steevast van start gaat, levert altijd veel creatieve bijdragen op. (Foto: Peter de Koning).
Knutselen voor een mooie presentatie tijdens de Kleine Eendentrek. De jeugdoptocht waarmee carnaval op zaterdagmiddag steevast van start gaat, levert altijd veel creatieve bijdragen op. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Molenwijkschool druk met voorbereiding Kleine Eendentrek

'De jeugd carnavalsgevoel meegeven'

LINDA VAN DE WIEL

Gekleurd karton, dozen, lijm, scharen, muziek van de Snollebollekes en veel ouders en kinderen. De voorbereidingen van de Kleine Eendentrek, de Boxtelse jeugdoptocht tijdens carnaval waren zaterdagochtend in volle gang bij Jenaplanschool Molenwijk. En hoewel het een drukke bedoening was, leek iedereen precies te weten wat te doen.

Wilbert Meirmans en Ruben van Os, oud-prins van de Essche Oggelvorsenpoel, zijn vader van twee Molenwijk-leerlingen. Samen hebben ze de deelname aan de optocht door de basisschool aan de Achterberghstraat een aantal jaar geleden nieuw leven ingeblazen. ,,We hebben deze week met een groep gebrainstormd over de invulling van het thema 'Inde toekomst'. Ouders en kinderen brachten hun ideeën in en vandaag hebben we een knutselochtend om alles te maken," vertelt Van Os. ,,We houden het simpel hoor, het gaat vooral om het meedoen. En om het meegeven van het carnavalsgevoel aan de kinderen."

KNUTSELEN

Met het pretgevoel zit het wel goed. Dochter Tess (9) heeft zin in de optocht: ,,Ik knutsel de hele ochtend mee en kan niet wachten om mee te lopen en iedereen te laten zien wat we bedacht hebben." Ook Mees (7) is druk in de weer met een kartonnen doos. ,,De doos verven, lukte niet goed. Nu plak ik er eerst karton op en schilder daaroverheen", legt hij wijs uit.

Meirmans legt cryptisch uit wat er precies geknutseld wordt: ,,Er nemen dit jaar geen kinderen deel aan de optocht. We sturen ongeveer veertig robots die met afstandsbedieningen worden aangestuurd door de ouders van school. Waar de kinderen tijdens de optocht zelf zijn? In de Kwekpoel natuurlijk…"

De Kleine Eendentrek start zaterdag 10 februari nadat burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel om 14.11 uur de sleutels van Eendengat heeft overgedragen aan prins Donald V, jeugdprins Xander en jeugdprinses Silke.