Afbeelding
Foto:

Winst, verlies en remise voor biljarters

Vaandelteam 't Ivoor speelt gelijk in eigen huis

Het eerste libreteam van biljartvereniging 't Ivoor uit Boxtel deelde afgelopen week de punten in een spannende wedstrijd.

Na twee verliespartijen van Theo Verhagen en Fouad Hasbani, trok Don van der Wiel de opgelopen achterstand van zes punten weer recht door zijn partij te winnen met een moyenne van 11,11. Hiermee zadelde hij zijn tegenstander met zes verliespunten op. Een remise werd daardoor de juiste uitslag.

Het tweede ploeg haalde uit tegen de mannen van 't Wapen van Liempde 2. Het werd 30-20 in het voordeel van 't Ivoor. Emanuel Coort, Peter van Giersbergen en Henk van Boxmeer tekenden voor de winst.

Het derde team ging zwaar onderuit. Het verloor met 20-30. Alle drie partijen gingen verloren.

RECREANTEN

Bij de afdeling recreanten libre deed het vaandelteam van 't Ivoor goede zaken door te winnen van de naaste concurrent BV De Hazelaar 4. Toon Bevers, Jacques van Loon en Fouad Hasbani speelden een prima partij en wonnen die met overmacht. Peter Franken bleef achter met slechts zes punten.

Het tweede team won nipt haar ontmoeting tegen BV De Hazelaar 2. Wim Bekkers en Jan Meeuwis moesten de zege aan de tegenstanders laten. André Vissers en Rien Meijs zorgden met twee winstpartijen uiteindelijk alsnog voor de winst.

't Ivoor 3 won overtuigender. Harrie Verhoeven, Wim van Dijk en Frans van de Boogaard wonnen hun partijen, terwijl Fons Spoor genoegen moest nemen met acht punten.

Team vier deed het ook voortreffelijk en won met dezelfde cijfers. Johan Verhoeven, Leo Huijbers en Ton Rooms haalden de winst binnen. Math Hendriks behaalde acht punten.

Bij de afdeling 'recreanten driebanden-klein' won het vijfde team met duidelijke cijfers. Wim van Gils en Henk Goetssch speelden fraaie partijen maar ook hier liet Math Hendriks twee punten liggen.

De zesde ploeg scoorde de maximale dertig punten door alle drie de partijen te winnen tegen De Luchtschippers. Team zeven behaalde ook bijna die score, maar Henk de Koning kon zijn laatste carambole niet maken.

DRIEBANDEN

De driebanden groot-ploeg won de uitwedstrijd tegen Rio Bar 3 met 24-20. Leo van Westelaken en Louis van der Meijden van 't Ivoor wonnen beiden. Bernhard Legierse trof echter een sterk spelende tegenstander en was kansloos met vier punten.

Het driebanden klein-team verloor haar ontmoeting met BV Ons Moeder 1. Rene de Windt won hier overtuigend zijn partij terwijl Jacques van Loon en Louis van der Meijden de zege aan de tegenstander moesten laten, ondanks fraaie moyennes.

Uitslagen

Libre:
't Ivoor 1 - BV De Hazelaar        424-24
't Ivoor 2 - Het Wapen van Liempde         230-20
Kup '77 1 - 't Ivoor         330-20

Recreanten libre:
't Ivoor 1 - BV De Hazelaar         436-29
't Ivoor 2 - BV De Hazelaar         234-33
't Ivoor 3 - 't Veerhuis         238-32
Rio Bar 3 - 't Ivoor         427-38

Recreanten driebanden-klein:
De Hopbel 2 - 't Ivoor         523-28
't Ivoor 6 - De Luchtschippers         130-20
't Ivoor 7 - NAL         89-26

Driebanden-klein:
`t Ivoor 1 – BV Ons Moeder         124-26

Driebanden-groot:
Rio Bar 3 - 't Ivoor         120-24

Programma maandag 19 februari

BV De Hazelaar 4 - 't Ivoor 2        13.00
't Ivoor 4 - Vlijmendorp 1        13.00
't Ivoor 1 - RIO-BAR 1        19.30

Programma dinsdag 20 februari

De Hopbel 1 - 't Ivoor 7        13.00
BV De Hazelaar 3 - 't Ivoor 1        19.30
BV De Hazelaar Rosmalen 4 - 't Ivoor 1        20.00

Programma woensdag 21 februari

Nal 8 - 't Ivoor 6        13.00
Oda Boys 2 - 't Ivoor 3        13.00
't Wapen Van Liempde 3 - 't Ivoor 2        20.00

Programma donderdag 22 februari

De Luchtschippers 1 - 't Ivoor 5        13.00


GEVOELIGE NEDERLAAG KADERTEAM

Liempdse biljarters verliezen

Na een goede reeks van gelijke spelen en overwinningen hebben de kaderspelers van biljartclub 't Wapen van Liempde/RegioBank vorige week een gevoelige nederlaag geleden tegen D'n Babbel uit Wintelre. Het duel eindigde in 2-6.

Martien van den Tillaart kreeg slechts zes beurten van zijn tegenstander en verloor kansloos. Henry van Dijk kwam na elf beurten twaalf caramboles tekort en ook Harm van de Laar strandde in het zicht van de haven na tien beurten. Alleen Leo van Hastenberg zette zijn partij om in winst en had daar veertien beurten voor nodig.

LIBRETEAMS

Het eerste libreteam van 't Wapen van Liempde won met 30-25 van Krijt op Tijd; het tweede en derde team verloren van respectievelijk 't Ivoor (20-30) en De Straat (15-30).


UIT DE KOM KOPLOPER IN BILJARTCOMPETITIE

BC Het Groene Laken zit op het vinkentouw

Op maandagavond in café 't Geveltje snoepten de clubhuisgenoten De Amateur 1 en 2 elkaar heel wat punten af. Aan beide zijden werd slecht gescoord en het merendeel van de partijen had meer dan dertig beurten nodig. Hans de Bresser van De Amateur 2 was de positieve uitschieter. Hij had slechts achttien beurten nodig tegen Joop de Langen, die overigens ook fors boven zijn gemiddelde speelde.

Op donderdagavond in De Comsche Hoeve wist Uit de Kom weer eens ouderwets te vlammen. En dit gold met name voor Steef Zink, die er eindelijk in slaagde weer eens een overwinning te laten inboeken. Uit de Kom won alle wedstrijden op die van Toon van Weert tegen Gerard van den Biggelaar na, waarin de aanvoerder van 't Krijtje met 12-8 wist te zegevieren.

De broederstrijd op vrijdagavond tussen De Comsche Hoeve 1 en 2 leverde redelijk wat punten op en een einduitslag met slechts twee wedstrijdpunten verschil. Voor De Comsche Hoeve 2 waren Lothar Griebe en Jos Leijten de winnaars, terwijl bij de tegenpartij Bennie Bakker en René van Tongeren de besten waren.

Het Groene Laken hoefde deze week niet te spelen en staat daardoor 35 punten achter op koploper Uit de Kom. De club uit café De Adelaar moet echter wel in staat worden geacht deze minieme achterstand de komende weken te overbruggen.

Uitslagen ronde acht

De Amateur 1 - De Amateur 2         36-37
Uit de Kom - 't Krijtje         44-32
Comsche Hoeve 2 - Comsche Hoeve 1         39-41

Stand na acht ronden

1. Uit de Kom         276 punten
2. De Amateur 1         266 punten
3. 't Krijtje         259 punten