Afbeelding
Foto:

What's Up, Isa & Mats?

De Angelaschool opende vrijdag voor even een heus museum, ingericht met kunstwerken van de kinderen. Het was het hoogtepunt van een aantal lessen over kunst waarbij de groepen 1 en 2 ook een bezoek brachten het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. De oudste kleuters van de eerste twee klassen mochten samen een groot kunstwerk creëren. Twee van hen, Isa Groot en Mats van den Aker (beiden 5 jaar) vertellen over wat ze hebben gedaan.

Wat hebben jullie allemaal gezien in het museum? In koor: ,,Schilderijen!" ,,Heel veel in allemaal verschillende maten", vertelt Mats. Isa: ,,Ze waren wel een beetje streng, want we mochten niet te dicht bij de schilderijen komen. We moesten achter de blauwe lijn blijven." Mats: ,,Er hing ook een schilderij achter een raam en toen gingen alle kindjes over de lijn. Maar wij niet hoor!"

Hebben jullie ook nog iets gedaan in het museum? Isa: ,,We moesten diertjes zoeken op plaatjes van de schilderijen" ,,Insecten waren dat", verbetert Mats haar. ,,Ja, want het waren heel kleine beestjes. Soms wel zó klein", vertelt Isa terwijl ze haar duim en wijsvinger enkele millimeters van elkaar houdt. ,,Ik had de meeste diertjes van iedereen gevonden, wel zes!", roept Mats trots. Isa: ,,En we mochten ook kleuren mengen, dat vond ik erg leuk. Ik heb een mooie vlinder gemaakt met een blaadje dat we dubbel moesten vouwen."

En dan is er nog een mooi kunstwerk gemaakt. Hoe is dat tot stand gekomen? Mats: ,,Alle oudste kindjes uit de klas mochten een hoedje van papier vouwen en dat beschilderen in de kleuren rood, geel en blauw. We hebben ze op een groot vel geplakt." Isa: ,,Het is een héééél groot kunstwerk geworden, wel bijna tot het plafond! En juffrouw Mieke (Lemmens, oud-leerkracht. - red.) hielp ons mee. Zij is familie van mij en ze maakt vaker mooie dingen", voegt Isa er nog trots aan toe.

FOTO RECHTS: Isa Groot en Mats van den Aker zijn trots op het kunstwerk dat ze samen met alle oudste kleuters van groep 1 en 2 hebben gemaakt. (Foto: Rens van den Elsen).