SCHIJNDELAREN WINNEN VER IN BLESSURETIJD IN 'MOLENWIJK'

ODC verliest in extremis van Avanti

Voor de tweede zondag op rij heeft ODC verloren. De thuiswedstrijd tegen Avanti '31 leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar diep in de blessuretijd maakten de bezoekers uit Schijndel de beslissende treffer. Dat was erg zuur voor de tricolores die daardoor opnieuw met lege handen stonden. Het seizoen dreigt nu als een nachtkaars uit te gaan voor de Boxtelse ploeg.

ODC had wat recht te zetten na de wanprestatie van een week eerder tegen Nieuwkuijk. Dat moest het team doen zonder de geblesseerde Frank van der Struijk. De Boxtelaren gingen goed van start en kregen na twaalf minuten spelen de eerste kans. Lex van de Biggelaar

Irene Gemonde

De voetballers van het Gemondse Irene hebben zondag hun uitduel met RKSV Oisterwijk met 2-0 verloren. Zondag 18 februari speelt de ploeg thuis, in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg, tegen DVVC uit Dongen.

speelde Sjoerd van Lokven vrij, die op doelman Casper Brus stuitte. Gaandeweg de eerste helft kwam Avanti beter in de wedstrijd. De defensie van de thuisploeg had haar handen vol aan de Schijndelse aanvallers, met name aan de gevaarlijke linkerspits Said Ali Hussein. In de 21e minuut voorkwam ODC-keeper Jordy van der Zande met een uitstekende ingreep dat Fabian Koenen de bezoekers aan de leiding bracht.

Na circa een halfuur bracht Dirk van der Struijk met een strakke voorzet Van de Biggelaar in stelling, maar de linkspoot schoot over het Schijndelse doel. In de iets meer dan vijf minuten voor rust lag de bal aan de andere kant in het doel. De pas 17-jarige Ali Hussein speelde zichzelf knap vrij en rondde vervolgens koelbloedig af. Kort daarna had Roel van Lokven de gelijkmaker op zijn schoen maar de Boxtelse aanvoerder schoot van dichtbij over.

VERWOESTENDE UITHAAL

Na twee mislukte kansen voor ODC in de tweede helft, pikte Van de Biggelaar in de 67e minuut de bal op het middenveld op. Vervolgens passeerde hij enkele tegenstanders op snelheid en haalde hij verwoestend uit: 1-1. ODC wilde hierna doorpakken, maar het zat de ploeg niet mee. De wedstrijd leek in remise te eindigen, maar in de blessuretijd kreeg de Molenwijkploeg onverwacht toch nog het deksel op de neus. Bij een corner vanaf links werd Stef Smits over het hoofd gezien en kon de Schijndelse verdediger de winnende tweede treffer binnenkoppen. Dat was erg zuur voor ODC, dat op basis van de tweede helft minimaal een punt had verdiend.

Door de nederlaag zijn de Boxtelaren afgezakt naar de zesde plaats met 21 punten uit dertien wedstrijden. De enige prijs die nog behaald kan worden is mogelijk een periodetitel. In verband met carnaval wordt zondag 11 februari niet gevoetbald. Een week later volgt de ontmoeting met RKDVC in Drunen.

FOTO BOVEN: ODC-spits Lex van de Biggelaar in duel met een speler van Avanti '31. (Foto: Hans Verberk).

ODC 1 – Avanti '31 1        1-2

ODC 2 - Rood Wit V. 2        6-1

Maliskamp 3 - ODC 4        4-4

ODC VR1 - Best Vooruit VR1        3-5