Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

CARNAVALSMISSEN IN ESCH, LIEMPDE, GEMONDE EN BOXTEL

Kerken vullen zich met feestneuzen

De eucharistievieringen in veel kerken in de regio krijgen komend weekeinde een extra feestelijk karakter. Dat heeft natuurlijk alles te maken met carnaval. De gebruikelijke orgelklanken worden voor één keer afgewisseld met blaasmuziek...

De Sint-Willibrorduskerk in de Essche Oggelvorsenpoel is morgen, vrijdag 9 februari het eerste gebedshuis dat zich vult met kleurig uitgedoste feestneuzen van carnavalsstichting De Oggelvorsen. Hofkapel De Knoestjes luistert om 18.30 uur de eredienst op waarin pastoor Jacques Grubben voorganger is. Zaterdag gaat de Liempdse prinsenvereniging De Ploegers om 11.11 uur naar de Sint-Jans Onthoofdingkerk, waar hofkapel De Kromploegers voor de muzikale omlijsting zorgt.

In de Gemondse Sint-Lambertuskerk zorgen de Mullukzuipertjes zondag om 09.30 uur voor vrolijkheid met zang van smartlappenkoor Gimmese Smart. Een uur later, om 10.30 uur, maken de Waggelaars van Eendengat hun entree in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek onder aanvoering van de jeugdhofkapel.

FOTO BOVEN: Hofkapel De Kromploegers in actie in de Liempdse Sint-Jans Onthoofdingkerk tijdens carnaval 2017. In veel kerken in de regio worden tijdens carnaval speciale eucharistievieringen gehouden. (Foto: Hans van Doorn).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering bij de opening van carnaval met medewerking van blaaskapel De Knoestjes. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overl. leden Bacchuscorps; John Luther; Harrie v.d. Zanden (verj); Antoinette v.d. Zanden (jgt. en verj); Corrie v. Veen-Pijn; Sjef Pigmans; levende en overl. leden Knoestjes; levende en overl. leden stichting De Oggelvorsen; opa en oma Van Weert; opa en oma Van Berkel; Martien Bergman; Jules v. Vucht; voor de parochie.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser; intenties voor de parochie.

MAANDAG geen viering in het Buitenhuis.

WOENSDAG Aswoensdag, 10.15 eucharistieviering met aswijding en askruisje in het Buitenhuis. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. 19.00 eucharistieviering in de kerk met aswijding en askruisje. Voorganger is pastoor Jacques Grubben; intenties voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook: 60 15 65.

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe om houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen in te zamelen voor mensen die dit nodig hebben.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger pastor K. Jongeneelen. Intenties voor Lies Steegs-Geerts; Kees v. Oorschot (jgt).

ZONDAG 09.30 carnavalsmis met medewerking van smartlappenkoor Gimmese Smart. Voorganger pastor F. Vrijdag. Intentie voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

WOENSDAG Aswoensdag, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor en uitreiking van het askruisje. Voorganger is pastor C. van Beurden.

MEDEDELINGEN

* Géén vespers. Vanwege carnaval is er dinsdag 13 februari géén vespers.

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 15 februari 18.45 bijeenkomst Emmausgebedsgroep in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. M. den Hartog uit Sint-Michielsgestel. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de schoolvakantie.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Bespaarmaaltijd. Vrijdag 2 maart vindt van 18.00 tot 20.00 een bespaarmaaltijd plaats waaraan ook kinderen en jongeren kunnen deelnemen. Wie wil helpen met koken en/of wil mee eten dient zich vóór 25 februari aan te melden via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, die na aftrek van de onkosten bestemd is voor de Voedselbank.

* Gemeenteberaad. Zondag 4 maart wil de kerkenraad na afloop van de kerkdienst graag met de gemeenteleden in gesprek over het beleidsplan voor de komende vier jaar.

* Taizé-viering. Vrijdag 16 maart is er van 19.00 tot 20.00 een Taizé-viering in de kerk.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

DONDERDAG 15 FEBRUARI

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 15 FEBRUARI

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.


Bijeenkomst
over levenseinde
in De Walnoot

KBO Boxtel organiseert sinds vorig jaar vanwege haar 65-jarig bestaan extra activiteiten in de gemeente. Dinsdag 20 februari vindt om 13.30 uur in gemeenschapshuis De Walnoot een bijeenkomst plaats over de laatste fase van het leven. ,,We hopen natuurlijk dat dit voor ieder nog ver weg is, maar er vooraf zelf over nadenken kan veel onrust en verrassingen wegnemen", aldus het KBO-bestuur.

Vertegenwoordigers van stichting Nabij en uitvaartonderneming Bijnen zijn te gast om bezoekers te informeren over de thema's die aan bod kunnen komen in deze laatste fase van het leven.

De vrijwilligers van Nabij bieden hulp aan mensen die door ziekte of ouderdom in de laatste fase van het leven zijn gekomen. Zij zijn actief in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch, Gemonde en Sint-Michielsgestel en bezoeken personen thuis, in woonzorgcentra of verpleeghuizen. Een luisterend oor, een goed gesprek, aandacht of praktisch advies: dat is wat de vrijwilligers bieden. Als het levenseinde in zicht is, biedt Nabij hulp door aanwezig te zijn en te waken. Dit kan zowel overdag als 's nachts, maar altijd in overleg met familie.

Steeds meer mensen denken al na over hun afscheid, stelt de KBO. Een uitvaartbegeleider kan iemand daarbij van dienst zijn. Om vragen over de organisatie van een uitvaart en verzekeringen te beantwoorden, is een medewerker van uitvaartonderneming Bijnen aanwezig.