Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

EERSTE AVONDMAALTIJDEN IN LIEMPDSE KLOOSTERHOF

Jonge senioren dineren gezamenlijk...

De eerste avondmaaltijden in dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde zijn gisteren opgediend. De laatste jaren maken senioren steeds meer gebruik van deze maaltijdenservice van stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL). Alleen werden de warme maaltijden alleen 's middags uitgeserveerd. Op veler verzoek is de service nu uitgebreid naar woensdagavond.

Mocht de nieuwe dienst een succes worden bij de Liempdse 55-plussers, dan zullen er meer avonden in de week volgen. De start is in ieder geval voortvarend. Eerder werd met supermarkt Coop Liempde een statiegeldactie gehouden waarbij deelnemers konden sparen voor dinerbonnen en daarbij zijn minstens 450 maaltijden weggegeven. De komende maanden verwacht stichting BOL dan ook volle bak tijdens het eten.

Voor de organisatie is het een manier om een nieuwe doelgroep aan te boren. Hoewel het aantal bezoekers tussen 2013 en 2016 steeg van 13.000 naar 17.000 mensen, viel het op dat daar weinig 'jonge ouderen' tussen zaten. Uit een enquĂȘte bleek dat er behoefte is aan het nuttigen van een warme maaltijd in de avonduren. En dat de liefde bij Liempdse senioren door de maag gaat, bleek al tijdens het middageten. Daarvoor werd in mei de keuken al uitgebreid nadat in november 2016 al de eetzaal werd verruimd. (Foto: Gerard Schalkx).