Afbeelding
Foto: Tabitta Boxtel

KEUR AAN BOXTELSE GYMNASTEN DOOR NAAR LANDELIJKE FINALE

Druk wedstrijdschema voor Tabitta

Twee weekenden turnen leverde gymnastiekvereniging Tabitta uit Boxtel verschillende regiokampioenen, plaatsingen voor landelijke wedstrijden en podiumplekken op. Zo werden onder meer drie gouden plekken behaald en gaan meer dan tien leden strijden om nationaal eremetaal.

Diverse pupillen (1) en junioren (derde divisie) van Tabitta moesten zaterdag hun beste oefeningen neerzetten om kans te maken op plaatsing voor landelijke wedstrijden. Na deze plaatsingswedstrijd volgt nog een tweede voor een andere groep turners waardoor het nog afwachten is wie doorgaan. Een zo goed mogelijke uitslag neerzetten was dus het enige dat ze konden doen. Bij Lieke is de verwachting dat ze dit gaat redden; zij werd tweede. Jenoah turnde ook sterk en behaalde een zesde plaats. Jayda en Nina werden respectievelijk twaalfde en 26e.

BLESSURES

Zondag was de eerste kwalificatie voor senioren. Met twee geblesseerden konden alleen Jaimy en Sylvana meedoen aan de strijd om plaatsing. Op sprong liep Jaimy aan voor het uitvoeren van een tsuki: halve draai met dubbele salto achterover. Zij bracht deze tot stand, maar raakte daarbij wel geblesseerd. Desalniettemin turnde ze nog op brug, maar daarna zat de wedstrijd er toch echt op. Sylvana voerde een oefening uit op sprong en balk. Ondanks een misser op het eerste toestel en twee valpartijen op het tweede, herpakte ze zich en werd ze 24e.

Ook de pupillen 1 en de junioren die uitkomen in de tweede divisie kwamen aan bod. Zij deden mee aan de regiokampioenschappen. Lizzy zette een goede oefening neer en hoewel ze net het podium niet haalde, werd ze knap vierde. Maissam haalde een keurige zesde plaats, Romy Poirters werd achtste, Guylane negende, Romy Schepens twaalfde en Fleur legde beslag op de twintigste plek.

Bij de instappers was er eremetaal voor Manon: zij nam brons mee naar huis. Isa stond net in de top tien, gevolgd door Dana en Ziva werd 21e.

De pupillen 2 kwamen ook nog in actie tijdens de drukke sportdag. Fenna, Mollie en Myrthe turnden zich alle drie naar een plek in de toptien. Zij werden respectievelijk zesde, negende en tiende. Roelie deed het met mooie oefeningen ook goed en werd twaalfde.

REUSEL

In Reusel vonden eerder een week eerder de eerste turnwedstrijden van 2018 plaats voor de leden van Tabitta. De instappers, de jongste leeftijdsgroep, gingen als eerste aan de slag en lieten direct zien van goeden huize te komen. Vijf turnsters kwamen in actie. Isa werd knap zesde, Manon achtste en Dana eindigde als veertiende, waardoor deze drie talentjes door mochten naar de landelijke wedstrijden. Ook Ziva en Fleur deden het goed met respectievelijk een vijftiende en zestiende plaats, maar zij konden op de valreep geen ticket bemachtigen.

De junioren kwamen eveneens in actie in Reusel. Ook hier gingen drie leden van Tabitta door naar de nationale wedstrijden. Romy Poirters, Romy Schepes en Guylene wisten zich naar de plaatsen te turnen die daar recht op geven. Bij de junioren waren Fenna als zevende en Mollie als dertiende de gelukkigen die met hun resultaten zich op landelijk niveau mogen laten zien.

Sam en Eva konden zich niet plaatsen voor optredens in nationale wedstrijden. Voor hen waren het regionale kampioenschappen. Sam vond zich na zijn oefening terug op de hoogste trede van het erepodium en nam goud mee naar Boxtel. Bijna slaagde Eva er met een knappe brugoefening in om ook eremetaal te grijpen, maar zij miste op een haar na het brons en werd vierde.

MEER GOUD

Meer junioren kwamen daags erna in actie. Lieve en Donna lieten mooie oefeningen zien op hun toestellen. Lieve eindigde op een eerste plaats en is daardoor regiokampioen in de afdeling zuid. Donna zette een mooie brug - en balkoefening neer en verdiende daarmee twee toestelfinales. Lizzy en Maissam konden zich op die zondag plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Beiden grepen hun kans: een achtste plek voor Lizzy en een vijftiende voor Maissam bleek genoeg. Esmee bleek tijdens de wedstrijd van een andere planeet te komen. Met puike oefeningen en onder meer haar eerste losse radslag op de balk kreeg ze na de competitie een gouden plak omgehangen.

FOTO BOVEN: De turnsters van Tabitta Boxtel moesten aan het begin van het nieuwe jaar al meteen vol aan de bak. (Foto: Tabitta Boxtel).

Liempde

Liempdse kolderzitting

'Liemt, eigen Herd is goud werd!' Onder deze titel houdt dweilorkest Op Naor d'Honderd de jaarlijkse kolderzitting op carnavalszondag. In café Het Wapen van Liempde blijft 11 februari niets onbesproken door de deelnemers. Thema's als de KerkheisAweg en de gemeenteraadsverkiezingen worden niet geschuwd. De zitting start om 10.30 uur, toegang is gratis.