REDACTIE BETREKT BC-LEDEN INTERACTIEF

Brede aandacht voor verkiezingen in Boxtel

HENK VAN WEERT

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, vraagt stichting Brabants Centrum volgende weer haar leden hun mening te geven over (het gemis aan) ontwikkelingen in hun eigen wijk. Deze groep van ruim tweeduizend lezers die op dinsdag de digitale krant ontvangen, vinden op 6 februari ook een enquêteformulier in hun mailbox waarmee ze de redactie kunnen 'voeden'.

De digitale enquête omvat niet alleen vragen van de redactie. Ook de acht politieke partijen die in Boxtel deelnemen aan de verkiezingen krijgen de gelegenheid de lezers een meerkeuzevraag voor te schotelen. De vragenlijst is de eerste actie in een reeks van journalistieke activiteiten waarmee Brabants Centrum haar lezers voorbereidt op de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad.

Naast interviews waarin lijsttrekkers onder meer standpunten uit hun partijprogramma toelichten, worden vanaf donderdag 22 februari telkens specifieke wijkgerichte onderwerpen voor het voetlicht gebracht. De inhoud van die artikelen wordt mede bepaald door de input die de enquête onder de leden oplevert. Wekelijks komen twee wijken of kerkdorpen uitgebreid aan bod.

FACEBOOKGROEP

Voeding hoopt de nieuwsredactie van deze krant ook te krijgen uit deze week gevormde (besloten) Facebookgroep 'Stemmen in Boxtel'. Daarin worden alleen leden van stichting Brabants Centrum toegelaten; zij ontvangen daarvoor via e-mail een uitnodiging. Wie zich aansluit wordt op interactieve wijze betrokken bij uiteenlopende verkiezingsonderwerpen. De leden worden via dat kanaal van (extra) informatie voorzien, kunnen vragen stellen en opmerkingen maken.

DEBAT IN RAADZAAL

Op de donderdag vóór de verkiezingen (15 maart) brengt Brabants Centrum een uitgebreide verkiezingskrant uit, waarin de standpunten van de diverse partijen naast elkaar worden gezet. Bovendien zijn er plannen om met medewerking van de gemeente een dag later, vrijdag 16 maart, in de raadzaal van het Boxtelse gemeentehuis een groot verkiezingsdebat te houden. Vier jaar geleden was dat debat een doorslaand succes.

Daags na de gang naar de stembussen presenteert Brabants Centrum zoals gebruikelijk de complete verkiezingsuitslagen per stembureau, voorzien van een redactionele duiding. Niet alleen de uitslag uit de gemeente Boxtel, maar ook uit de dorpen Esch en Gemonde.

Abonnees kunnen gratis lid worden van de stichting via internet: www.brabantscentrum.nl/all-inclusive-lidmaatschap.