'VVD kan niet veel doen voor ondernemers'

Hoewel de ontvangst aanvankelijk werd afgewezen, heeft het bestuur van de Boxtelse werkgeversvereniging SPIN vrijdagochtend toch met een delegatie van VVD-politici gesproken. Leden van Provinciale Staten waren, samen met het Boxtelse raadslid Dymph van de Vries en enkele andere lokale liberalen, op werkbezoek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. ,,Maar ik heb niet de indruk dat ze veel voor Boxtel kunnen betekenen."

Vlak voordat de vorige editie van Brabants Centrum op de drukpers lag, gaf SPIN-voorzitter Patrick van Loosbroek nog aan van het bezoek af te zien. Later op de dag zei hij op zijn afwijzing terug te komen. De werkgevers toonden zich teleurgesteld omdat de VVD zich twee dagen eerder tijdens de gemeenteraadsvergadering achter het plan van B. en W. schaarde om op het circa tien hectare grote bedrijventerrein Vorst B een GreenTech Park te realiseren. Maximaal twee hectare van dat gebied moet worden ingericht als biomassaplein waar groenafval wordt opgeslagen. Dat moet gebruikt gaan worden door nieuwe innovatieve bedrijven. De ondernemers van SPIN zien op Vorst B echter liever uitbreidingsmogelijkheden voor bestaande Boxtelse bedrijven.

De VVD'ers gaven volgens Van Loosbroek SPIN tijdens hun werkbezoek te kennen dat zij zich willen en kunnen inzetten om een ander deel van het nieuwe bedrijventerrein aan te wijzen voor wat hij noemt 'meer realistische bedrijvigheid'. Het gaat daarbij om Vorst C dat dichter bij de bebouwde kom van het kerkdorp Lennisheuvel is gesitueerd. ,,Dat biedt helaas weinig soelaas voor ondernemers van Boxtel voor de komende jaren", aldus Van Loosbroek.

Toch was het volgens de SPIN-voorzitter goed om de liberalen te ontvangen: ,,Al heb ik niet de indruk dat de VVD veel voor Boxtel gaat of kan doen, want een visie is niet bekend gemaakt. Helaas weinig kansen voor de Boxtelse bedrijven als het gaat om toekomstige huisvesting."