Mevrouw Reijers overhandigde symbolisch een kunstwerkje aan de burgemeester. Daarmee was de expositie geopend. (Foto: Janneke van den Heuvel).
Mevrouw Reijers overhandigde symbolisch een kunstwerkje aan de burgemeester. Daarmee was de expositie geopend. (Foto: Janneke van den Heuvel). Foto: Janneke van den Heuvel

Informatieavonden in week van 5 maart

Glasvezel in Gemonde

Inwoners van Gemonde kunnen zich vanaf 19 februari inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Zij kunnen hiervoor terecht bij Glasvezel Buitenaf. Het bedrijf is deze week gestart met een campagne om iedereen in het buitengebied van de gemeente Sint-Michielsgestel toegang te bieden tot snel internet.

Om de inwoners en bedrijven te informeren, organiseert Glasvezel Buitenaf in de week van 5 maart een aantal bijeenkomsten. Hiervoor ontvangen de inwoners en bedrijven die tot het buitengebied horen, een persoonlijke uitnodiging. Als op 7 mei 50 procent deelname is gehaald, dan wordt er glasvezel aangelegd in het buitengebied.

Het aanbod bestaat uit een abonnement bij een dienstaanbieder en een vastrechtvergoeding. Deze kent twee varianten, eenmalig 1.815 euro of maandelijks 15 euro.

Meer informatie is te vinden op de website: www.glasvezelbuitenaf.nl.


KUNSTWERKEN IN GEMEENTEHUIS HAAREN

Bewoners Buitenhuis exposeren

Bewoners van het Buitenhuis in Esch exposeren momenteel zelfgemaakte kunstwerken in de hal van het gemeentehuis van Haaren.

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg opende maandag de expositie. Het is een selectie van werken die de ouderen het afgelopen jaar hebben gemaakt. De tentoonstelling is nog tot en met 12 maart te zien in het Haarense gemeentehuis.

De bewoners kregen de kans om hun werken te exposeren door het contact met wethouder Eric van den Dungen. Hij komt eens keer per maand naar het seniorencentrum aan het Nieuwland in Esch om de bewoners voor te lezen of mee te doen aan een spelletje. Hij zag wat de ouderen maakten en was onder de indruk van hun creativiteit. Hij stelde daarom voor om een keer in het gemeentehuis te exposeren.