Rugbyers Ducks Brabarians overrompelen Udenaren

Dat Ducks Brabarians zondag een flinke overwinning zou boeken op Octopus Uden, leek na de beginfase een utopie. Echter, het combinatieteam met spelers uit Boxtel, Oisterwijk en 's-Hertogenbosch pakte uiteindelijk flink uit: het werd 70-14.

Octopus nam na de start al gauw een 5-14 voorsprong. Maar bij rust keek de ploeg

al tegen een 26-14 achterstand aan. In de tweede helft pakte Ducks Brabarians uit en lieten de Udense rugbyers zien dat er niets te halen viel. Door een goede opvolging en teamwork kwam de score op gang; Octopus kwam er niet meer aan te pas. Dankzij de eclatante overwinning, heeft Ducks Brabarians de derde plek op de ranglijst stevig in handen. De komende weken heeft het team rust: dan zijn er geen wedstrijden.

De jeugd kwam op zaterdag niet tot winst. Zowel de cubs, junioren en colts verloren tegen respectievelijk Roosendaal (7-68), The Dukes (19-38) en opnieuw The Dukes (17-39).