CONTACTPUNT OPENT IN DE KLOOSTERHOF

Parochianen treffen elkaar in 'De Ontmoeting'

Nadat gisteren de eerste warme maaltijden in de avond werden geserveerd in De Kloosterhof in Liempde, staat er alweer een primeur op touw voor het dienstencentrum. Zaterdag 3 februari opent het nieuwe contactpunt De Ontmoeting van de Heilig Hartparochie. Dan is het de thuisbasis voor katholiek Liempde.

Naar verwachting wordt de pastorie aan de Vendelstraat in Liempde deze zomer definitief verkocht. Hierin worden appartementen gerealiseerd. Dat betekent echter wel dat de parochie op zoek moet naar andere ruimtes voor haar activiteiten in Liempde.

LOGISCHE PLEK

Het dienstencentrum ligt dicht bij de kerk, waardoor het een logische plek is, licht de Contactgroep Liempde van het parochiebestuur toe: ,,In goed overleg met stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) kunnen wij vanaf zaterdag de ruimte gebruiken waar voorheen de hulpmiddelen voor senioren werden uitgeleend."

De Ontmoeting, zoals de ruimte gaat heten, is een verwijzing naar het gelijknamige parochieblad dat ruim dertig jaar wekelijks thuis werd bezorgd bij de Liempdenaren. ,,Hiervoor kwam een informatieve website in de plaats en nu dus ook een eigen ontmoetingsruimte", laat het parochiebestuur weten.

POST BIJ KLOOSTERHOF

De plek is ingericht voor vergaderingen, ontmoetingen op zaterdagen, pauzemomenten van de vrijwilligers die het kerkhof onderhouden en administratieve werkzaamheden. De Ontmoeting heeft een eigen gemarkeerde brievenbus waarin voortaan de misintenties worden gedeponeerd in plaats van bij de pastorie. Overige post kan ook naar Kloosterhof 7 ter attentie van De Ontmoeting gestuurd worden, maar bij voorkeur nog steeds naar het pastoraal centrum aan de Duinendaal 2 in Boxtel. In ieder geval in het weekend, wanneer de misintenties worden geïnventariseerd, wordt de brievenbus geleegd.

Hoewel De Ontmoeting zaterdag 3 februari in gebruik wordt genomen, vindt er nog een officieel moment plaats. Zondag 4 maart, na de hoogmis in Liempde, zal pastoor Jacques Grubben de ruimte inzegenen.

Liempde

Vogellezing

Vogelspecialist Lou Megens houdt donderdag 7 februari een lezing over het raadselachtig leven van vogels' in café 't Groene Woud. Tijdens de activiteit aan de Kasterensestraat 23 in het buitengebied van Liempde, vertelt hij over de diverse bijzondere eigenschappen van vogels. De lezing begint om 20.00 uur, toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Feestbus Lunenburg

Op initiatief van De Ploegers kunnen Liempdse middelbare scholieren van 12 tot en met 15 jaar vrijdag 9 februari meerijden met De Feestbus naar de populaire carnavalseditie van Teenageparty Lunenburg in Loosbroek. Vanaf het Raadhuisplein vertrekt de bus om 19.00 uur, rond 00.30 uur is die terug. Kosten: 10 euro per persoon, te betalen bij vertrek. Opgeven is mogelijk via e-mail: defeestbusliempde@hotmail.com. Legitimatie is verplicht.