Afbeelding
Foto: Peter de Koning

POLITIEK KAFFEE: Welke Waggelaar wordt Politoekus?

Inspiratie voor stembustombola

HENK VAN WEERT

Het Politiek Kaffee, de ludieke ontmoeting van Prins Carnaval van Eendengat met het college van B. en W. van Boxtel, staat maandag 12 februari in het teken van de naderende gemeenteraadsverkiezingen. In stemlokaal 11, steevast gevestigd in grand café Rembrandt (Rechterstraat), vindt onder leiding van de broers Maarte en Henk van de Laak, een voorbeschouwing plaats op de stembusgang van 21 maart.

Tijdens de jaarlijkse partijbijeen(d)komst van Lijst 11 kunnen bezoekers in(d)spiratie opdoen voor de verkiezingstombola, stellen de gebroeders Van de Laak. Ook beloven zij antwoord te geven op de vraag waarom hun partij niet meedingt naar een zetel in de Boxtelse gemeenteraad.

'IN JINEK'

Voor het derde jaar op rij wordt tijdens het Politiek Kaffee van Eendengat de titel Politoekus van het Jaar toegekend. Twee jaar jaar geleden had wethouder Herman van Wanrooij de twijfelachtige eer deze prijs in ontvangst te nemen, vorig jaar werd burgemeester Mark Buijs als prijswinnaar in het T-shirt met opschrift gehesen. Hij dankte zijn titel aan het feit dat hij 'in Jinek' had gezeten. Zijn pleidooi voor kleinschalige opvang van vluchtingen voor de nationale tv-camera dat voorafgaand aan de uitreiking werd herhaald in zaal Rembrandt was echter bewerkt door de lijsttrekker Maarte en lijstduwer Henk. Net zoals in de bekende filmpjes van Lucky TV aan het einde van De Wereld Draait Door, werd de boodschap verdraaid. En zo Buijs hield er een gloedvol betoog waarom hij de beste kandidaat was voor de toenmalige burgemeestersvacature in Oeteldonk...

ELF MINUTEN SPREEKTIJD

Van oudsher krijgen zowel Prins Carnaval als de burgemeester elf minuten spreektijd tijdens het Politiek Kaffee. Beiden hebben aangegeven daarvan gebruik te zullen maken. Daarnaast komt in elk geval ook tonprater Ad Hoevenaars voor het voetlicht. Net als tijdens de Waggelrevues fileert hij fijntjes de handel en wandel van het college van B. en W. én de gemeenteraad.

MUZIEK NA POLITIEK

Het Politiek Kaffee begint om 11.55 uur en wordt muzikaal omlijst door De Aggemarvanhuisaf Band. Die verzorgt ook de afterparty onder het motto Muziek Na Politiek.

FOTO BOVEN: De broers Maarte (links) en Henk van de Laak geven sinds enkele jaren invulling aan het Politiek Kaffee van Eendengat. Steevast hangt het met de benen buiten in grand café Rembrandt, waar maandag 12 februari de 37e editie van stapel loopt. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Seniorencarnaval

Carnavalsvereniging De Agterblijvers verzorgt zondag 4 februari van 13.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse carnavalsfeest voor senioren in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel.

Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel geeft zondag 4 februari een optreden in restaurant Klein Speijk aan de Bosweg 140 in Oisterwijk. Het concert begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.