Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FINALE BOXTELSE POËZIEWEDSTRIJD IN CAFÉ LE TEMPS PERDU

Belg Driessen pakt titel DichtSlamRap

Tom Driessen uit Turnhout won donderdagavond de juryprijs tijdens de DichtSlamRap-finale in café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel. Hiermee plaatste de Belgische dichter zich automatisch voor de halve eindstrijd van het Nederlands kampioenschap Poetry Slam 2019 en hij won 150 euro. De Osse dichter Rik Sprenkels pakte de publieksprijs.

De Boxtelse DichtSlamRap 2018 kende een hoog niveau. De Vlaming en de Ossenaar zaten elkaar dicht op de hielen. De jury was ook erg te spreken over de optredens van andere deelnemers.

Direct na de prijsuitreiking volgde nog het toetje voor het publiek: de twee winnaars gingen met elkaar een 'rap-battle' aan. Toen bleek ook dat beiden aan elkaar gewaagd zijn. Uiteindelijk was daarbij


DoMus-kamerconcert

Zangeres Carina Vink is zondag 4 februari om 12.00 uur te gast tijdens het DoMus-kamerconcert bij de familie Schoones aan de Poolsestraat 41 in Boxtel. Op het programma staat muziek van Mahler en Wagner. Eric Schoones begeleidt Vinke op piano. De toegang bedraagt 12,50 euro. Reserveren via info@ericschoones.nl of telefoonnummer (0411) 68 44 31.


het publiek de grote winnaar. Driessen kreeg voor zijn optreden een fles wijn die hij heel sportief aan Sprenkels gaf.

TIEN DEELNEMERS

In totaal deden donderdag tien deelnemers mee aan de dichtwedstrijd. Acht waren al geselecteerd door de jury en twee poëten moesten zich nog bewijzen in de pre-finale van een week eerder.

FOTO ONDER: Winnaar Tom Driessen kan het niet bevatten dat hij de finale van de DichtSlamRap 2018 heeft gewonnen en dat hij in 2019 aan het NK Poetry Slam mee mag doen. (Foto: Peter de Koning).