Het Karnavals Kriebels Konsert vormt jaarlijkse een muzikale opmaat voor de leutvierdaagse in Eendengat. (Foto: Hans van Doorn).
Het Karnavals Kriebels Konsert vormt jaarlijkse een muzikale opmaat voor de leutvierdaagse in Eendengat. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Karnavals Kriebels Konsert wakkert Boxtels leutvirus aan

Om de Waggelaars in de stemming te brengen voor de naderende leutvierdaagse hield De Aggemarvanhuisaf Band zondag haar jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert. Mede dankzij gastoptredens van De Volle Bloas uit Boxtel en dweilorkesten uit de regio én de komst van prins Donald V en zijn gevolg werd het een gezellig muziekfeest in grand café Rembrandt.

De muzikanten van de vijf optredende muziekkapellen staken elkaar naar de kroon en lieten blijken helemaal klaar te zijn om het carnavalspubliek te vermaken. Het waren stuk voor stuk blaasorkesten die het klappen van de zweep kennen. Zowel de Funkapel (Berlicum), Bende Gek (Rosmalen) als Coest (Eindhoven) maakten indruk in Rembrandt. Maar dat gold niet minder voor de ruim twintig Boxtelse muzikanten van De Volle Bloas, die op carnavalszondag tijdens de Grote Eendentrek te beluisteren zijn in de Waggelbocht (hoek Stationsstraat/Breukelsestraat) en op dweilfestival Petazzie!.

De Aggemarvanhuisaf Band zelf maakt zich op voor het jaarlijkse Waggelpodium op carnavalszaterdag. Dat muziekfeest staat deze keer aangekondigd als Waggelfest, als ludieke knipoog naar de laatste jaren populair geworden Oktoberfesten. Bezoekers kunnen er dus diverse Duitse schlagers verwachten. Daarnaast is de Boxtelse kapel te beluisteren tijdens het Politiek Kaffee van Eendengat, op carnavalsmaandag. Beide optredens vinden plaats in Rembrandt.

ONDERSCHEIDINGEN

De organiserende feestband ontving prins Donald V op de klanken van Hé Waggel Mee!, het carnavalslied uit 1970. De titel van dat lied is ook de naam geworden van het bronzen jubileumbeeldje dat in december door de oud-prinsen van Eendengat werd geplaatst bij de Zwaanse Brug. Dat gebeurde bij gelegenheid van het 55-jarig bestaan van openbaar carnaval in Boxtel.

Het elfde lustrum straalt ook af op De Aggemarvanhuisaf Band, benadrukte zijne doorluchtige hoogheid. De voorloper van dit orkest werd immers door prins Jan d'n Allerurste in 1963 tot hofkapel van Eendengat gebombardeerd en bleef dat bijna veertig jaar lang. Liefst drie bandleden werden door de koldervorst geëerd met een onderscheiding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding