Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

• Eendengat loopt uit voor creatieve zittingsavonden • Kolder aan de Stationsstraat

Boxtelse Waggelrevue in Denziz spettert als vanouds

LINDA VAN DE WIEL

,,Een mooie avond met een dolkomisch programma waarin menigeen op de korrel wordt genomen, mijzelf incluis." Met deze woorden uitte prins Donald V, ofwel Christian van Zogchel zijn verwachtingen van de Waggelrevue die afgelopen weekeinde plaatsvond. De twee drukbezochte kolderavonden in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel stelden niet teleur. Een hoogstaand programma vol zang, dans, tonpraters met scherpe tong én vooral veel ludieks riep warme herinneringen op aan de hoogtijdagen van de Eendengatse zittingsavonden in voormalig hofpaleis Bellevue…

De leutavond werd traditioneel geopend door de winnaar van de Eendison: Raadloos vertolkte het Boxtelse carnavalslied. Daarna was het podium voor Toon van Krieken met een buut als 'vader van de bruid'. Mild gezegd was hij niet zo blij met zijn schoonzoon. ,,Floris-Jan is een geslaagd chirurg die alles erg goed voor elkaar heeft. Ik begrijp dan ook niet waarom ons Charlot nu trouwt met Sjaak", vertelde de beschonken vader tijdens de bruiloft." Hij vervolgde: ,,Sjaak heeft ze alle vijf op een rijtje, maar volgens mij werken ze in ploegendienst."

Enkele muzikanten van de Red River Band verlieten als de Drie Kupkes hun comfortzone door voor het eerst live te zingen.

BERRY FOOL

Waardering was er ook voor Brigitta van Zogchel, de vrouw van de leutvorst, die voor het tweede jaar op rij een act deed met Marja Coset, ditmaal als het duo Shopindjes. Zij namen de leegstand in het Boxtelse centrum op de korrel. Marja: ,,Het valt niet mee om hier moe te worden van het winkelen, maar het is ons gelukt."

Moe werden ook de drie dansmariekes die De Vijf Zaligheden ondersteunden bij hun optreden. In een dolkomische act borduurden zij voort op hun succesnummer van vorig jaar: 'Op volle toeren. Alle 13 dood'. Hun ode aan overleden artiesten als George Michael en Boney M-boegbeeld Bobby Farrell – waarin de tekst van het nummer 'Daddy Cool' was verbasterd tot 'Berry Fool' - zorgde voor hilariteit bij de toeschouwers.

Ook toekomstig president der Waggelaars Frank van Heesch maakte onderdeel uit van deze act. Hij vond zijn weg richting podium later nogmaals met De Agterblijvers. Als tovenaar verhaalde hij over de zoektocht naar het 'waggelgevoel'. De queeste leidde onder meer een eend en een dansmarieke langs een aantal verdwenen cafés waaronder Bellevue en 't Schipke. Uiteindelijk vond het gezelschap het waggelgevoel terug door elkaars kolderattribuut te vinden.

MUUR OM LIEMPDE

Ad Hoevenaars klom traditiegetrouw in de ton om zijn vermakelijke en kritische licht op de Boxtelse politiek te laten schijnen. Met de door hem opgerichte politieke partij Politiek in Indegat (PIC) beloofde hij Boxtel een gezonder politiek klimaat. ,,I want to be elected", zo zei Hoevenaars. Met de zinsnede 'als PIC het voor het zeggen had' gaf hij zijn ongezouten mening over Meewerkend Boxtel: ,,Beleid en debiel bestaan uit dezelfde letters." Voorts gaf hij aan wat hij anders zou doen. Zo wilde Hoevenaars een muur om Liempde zetten. ,,Want de Liempdenaren pikken onze banen in en zorgen daarmee ook nog voor dagelijkse files op de Keulsebaan. En ze zijn altijd sneller bij de Lidl en de Aldi waardoor de aanbiedingen veel te snel uitverkocht zijn."

KNIPKAART

Ook voor het leutfeest had Hoevenaars grootse plannen: ,,PIC zorgt ervoor dat je met je knipkaart bij de milieustraat gratis munten krijgt. En iedereen is tijdens carnaval natuurlijk twee dagen vrij."

Huisdichter Fons van Asten toonde zich minder uitgelaten en wist het publiek stil te krijgen met grappige en spitsvondige gedichten. Bovendien zorgde hij als lid van de Ducktownband mede voor een puike muzikale bijdrage met veel swingende nummers. En Donald V? Hij keek ernaar, en was tevreden met wat hij zag…

FOTO LINKSBOVEN: Carnavalsclub De Agterblijvers ging op zoek naar het échte waggelgevoel en haalde herinneringen op aan weleer.

FOTO RECHTSBOVEN: Vriendengroep De Vijf Zaligheden uit Lennisheuvel bracht een vervolg op de planken van de persiflage 'Op Volle Toeren. Alle 13 dood'.

KLEINE FOTO: Politiek in Indegat (PIC) van Ad Hoevenaars biedt Boxtel een 'gezonder politiek klimaat'. (Foto's: Hans van Doorn).


Carnavalskienen

De Invaliditeitsvereniging Boxtel en Omgeving houdt woensdag 7 februari vanaf 19.30 uur een carnavaleske kienavond in gemeenschapshuis De Walnoot. Bij binnenkomst wordt een drankje aangeboden en in de pauze een hapje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding