Afbeelding
Foto: Gemondse Quiz

GOEDE DOELEN ZIJN BLIJ MET DONATIES VAN WINNENDE TEAMS

Tweede zege Bovenwijzers in dorpsquiz

De Gemondse Dorpsquiz is opnieuw gewonnen door team De Bovenwijzers. Deze groep onderwijzers van de bovenbouw van basisschool Sint-Lambertus heeft hiermee zijn titel van 2017 geprolongeerd. Op plek twee eindigde Alles via Google en op nummer drie team Kwis 't. Dit werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de druk bezochte feestavond in zaal Kloosterzicht in Gemonde.

De jury had een week de tijd om alle antwoorden van de 37 teams na te kijken. Dat was volgens Hans van de Schoot, één van de organisatoren van de dorpsquiz, nog een flinke klus: ,,In totaal worden oplossingen van de deelnemers drie keer nagekeken door verschillende jurygroepjes. Het is dan altijd leuk om de creatieve antwoorden voorbij te zien komen. Zo kwam een team bij de vraag welke Ben een zwijgplicht van vier jaar opgelegd heeft gekregen met tonprater Ben van de Sangen op de proppen, maar dit moest natuurlijk de Big Ben in Londen zijn. Zo hebben we vaak moeten lachen om de antwoorden."

PRIJZENGELD

Ieder team had een lokaal goed doel opgegeven om het prijzengeld aan te doneren. Zo hebben de Bovenwijzers hun hoofdprijs van 350 euro geschonken aan de verbouwing van de speelplaats van de school. De nummer twee doneert 250 euro aan de jeugd van voetbalvereniging Irene en team Kwis 't geeft 150 euro aan carnavalsclub De Mullukzuipertjes.

DERDE EDITIE

Dat er volgend jaar een derde editie van de Gemondse Dorpsquiz komt is zeker. Van der Schoot: ,,We moeten alle nog evalueren, maar we hebben al enkele nieuwe vragen voor januari 2019." De datum wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

FOTO ONDER: Grote blijdschap bij de teamleden van De Bovenwijzers. Zij gingen weer met de eerste prijs van de Gemondse Dorpsquiz vandoor. (Foto: organisatie Gemondse Dorpsquiz).