Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Leerlingen van Modern Classic avond lang artiest

Zorgen dat leerlingen zich een artiest voelen. Dat is het doel van de concertsessies MC Unplugged die Modern Classic Music School drie tot vier keer per jaar organiseert. Waar eerdere edities met name in kroegen op de Boxtelse Markt plaatsvonden, werd zaterdag gekozen voor een grotere locatie om het publiek te huisvesten: basisschool De Spelelier.

Alle leerlingen die zang- of instrumentles volgen bij Modern Classic Music School kregen de kans om op te treden, vertelt docente Charlotte Pennings. ,,Het is een keuze, bedoeld om podiumervaring op te doen. We hadden voor deze editie meer aanmeldingen dan plekken. Uiteindelijk kiezen we dan voor een afwisselend programma." Zo werden er dit jaar pop-, jazz- en reggaeliedjes uitgevoerd. ,,De kinderen mogen zelf kiezen, zodat ze achter het lied en de tekst staan. Op het nummer 'Billionaire' van Bruno Mars is een Nederlandstalige rap in reggaestijl gemaakt, echt geweldig."

Aan iedere Unplugged-sessie nemen tien tot twaalf leerlingen deel, zegt Pennings. ,,We zorgen ervoor dat ze een avond lang artiest zijn. In De Spelelier voerden ze op een podium hun liedjes op, daarnaast hadden we een backstageruimte ingericht met hapjes en drankjes die enkel bedoeld was voor de artiesten. De kinderen waren hiermee in hun nopjes..."

De volgende MC Unplugged vindt plaats op vrijdag 1 juni in gemeenschapshuis De Rots. Pennings: ,,Dan vieren we het tienjarig bestaan van de Modern Classic Music School, op de plek waar we begonnen zijn. Het wordt een dag met meerdere activiteiten, zoals een open podium en popquiz." (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding