Afbeelding
Foto: AV Marvel

42E EDITIE PAASLOOP IN NIEUW JASJE

Jeugdleden AV Marvel winnen atletiekmedailles

Negen pupillen en zeven junioren van Marvel namen afgelopen weekend deel aan de indoorwedstrijd die OSS Volo organiseerde in 's-Hertogenbosch. Het evenement leverde vier medailles op voor de Boxtelse atletiekvereniging.

De meerkamp bestond uit de onderdelen sprint, hoogspringen en kogelstoten. Verschillende clubs uit de regio streden tegen elkaar om de prijzen. De Marvel-jeugd zette goede prestaties neer. Pupil Simon van der Velden won een bronzen medaille, terwijl junioren Jannis Reijenga, Roos Reijenga en Annika van der Broek met respectievelijk zilver, zilver en brons naar huis gingen.

HOOIBRUG

Traditioneel staat op Tweede Paasdag de Paasloop van Marvel op het programma. Nadat eerder de Sparrenbosloop werd vernieuwd, heeft de vereniging ook gekozen de Paasloop in een ander jasje te steken. Zo kunnen deelnemers dit jaar kiezen uit de afstanden 10,5, 5,7 of 3,2 kilometer. Het evenement is bedoeld voor recreanten en wedstrijdlopers. Hardlopers die kiezen voor 10,5 kilometer, start vanaf de accommodatie van Marvel in sportpark Den Wielakker en gaan via het tunneltje onder rijksweg A2 naar Gemonde om via de Hooibrug en het viaduct nabij Heult weer te finishen op de atletiekbaan. De start van de Paasloop is op maandag 2 april om 11.00 uur. Ook de 5,7 en 3,2 bestaan uit één ronde.

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar wordt de bekende Kidsrun gehouden over een afstand van 1.200 meter. Ouders en begeleiders mogen meelopen. De Kidsrun start om 10.30 uur. Middelbare scholieren (13 tot en met 15 jaar) kunnen zich inschrijven voor de 3,2 km. Vooraf inschrijven is tot en met 27 maart mogelijk via www.avmarvel.nl.

FOTO BOVEN: Roos Reijenga (links) en Annika van der Broek (rechts) behaalden de tweede en derde prijs tijdens een indoorwedstrijd in 's-Hertogenbosch. (Foto: AV Marvel).


BROERTJES VAN DE SANDE IN DE PRIJZEN

Succesvol weekend voor Liempdse springruiters

In Berlicum vond afgelopen weekend de laatste selectiewedstrijd springen van de kring Hart van Brabant plaats. De broers Daan, Koen en Luuk van de Sande uit Liempde schreven na afloop van deze wedstrijd alle drie de titel van kringkampioen op hun namen.

Luuk en zijn pony Reekamp's Silvano behaalden na twee foutloze rondes een eerste plaats in de klasse DB, in een veld van 35 deelnemers. Zijn broer Koen reed met zijn paard Wannebee in de klasse B eveneens twee foutloze ritten. Dat resulteerde in een tweede plaats in een veld van vijftig ruiters. In de klasse L reed Daan met Whisper ook twee foutloze ritten. Het leverde hem een vierde plaats op in een deelnemersveld van zeventig ruiters.

SINT-OEDENRODE

De Liempdse broers behaalden al goede resultaten in eerdere selectiewedstrijden, waardoor ze zich kringkampioen mochten noemen. Door deze prestaties verschijnt het ruitertrio aan de start van de Brabantse kampioenschappen in Sint-Oedenrode. Daan, Koen en Luuk komen uit voor rijvereniging Oirschot.

FOTO BOVEN: Luuk van de Sande eindigde met Reekamp's Silvano op de eerste plaats in Berlicum. Samen met zijn broers Koen en Daan werd hij uitgeroepen tot kringkampioen. Het drietal kwalificeerde zich voor de Brabantse kampioenschappen. (Foto: Rezie van de Sande).


RECREATIEVE TAFELTENNISCOMPETITIE

De Horntreffers op weg naar kampioenschap

In de Boxtelse recreatieve tafeltenniscompetitie (BRTC) lijkt De Horntreffers af te stevenen op het kampioenschap. Het team won met 8-2 van De Firma Fotografie terwijl diverse concurrenten punten lieten liggen. Alleen Taverbo-Sabo 3, dat met dezelfde cijfers won van Taverbo-Sabo 2, kan enigszins volgen. Taverbo-Sabo 1 leed smadelijk verlies tegen rodelantaarndrager De Dommel en Taverbo-Sabo 4 verloor verrassend van Rotsvast (4-6).

Wim van Aarle en Ad van Weert wonnen voor De Horntreffers van Jordy van de Laak. Hans van Weert won op zijn beurt van Stef Schellekens. Het dubbelspel ging ook naar De Horntreffers: Van Weert en Van Aarle wonnen ook nog van Schellekens en Gabriël Valks. Pas in de zevende partij redden Valks en Schellekens de eer van De Firma Fotografie door twee punten voor hun ploeg op het wedstrijdformulier te laten noteren. Het laatste woord was echter aan De Horntreffers: de laatste twee wedstrijden werden gewonnen.

Taverbo-Sabo 3 kwam in eerste instantie op achterstand doordat Lothar Groth won van Henk IJsseldijk. Later zou IJsseldijk ook zijn tweede partij tegen Hans Fonken verliezen. Uschi Meeuwis en Erwin Holowacki zetten de vroege achterstand recht door hun duels te winnen. Ook het dubbelspel werd gewonnen net als de laatste partijen van de wedstrijd.

Taverbo-Sabo 4 moest winnen om in het spoor te blijven van de koplopers, maar na een spannende wedstrijd sleepte Rotsvast de zege uit het vuur.

Dé verrassing van deze speelronde kwam van De Dommel, het team dat stijf onderaan staat. De tafeltennissers versloegen Taverbo-Sabo 1 dat lange tijd als een van de titelkandidaten gold. De Dommel stond na vijf partijen al met 4-1 voor en sprokkelde in de laatste vijf duels nog twee punten bij elkaar waardoor het tegen ieders verwachting in won met 6-4.

Afbeelding