Aanvallend RKSV Boxtel hervat competitie overtuigend

Munselploeg boekt ruime winst

Fris stonden de voetballers van RKSV Boxtel zondag aan de aftrap. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond op het programma en ASV '33 was de tegenstander. De pauze heeft de spelers goed gedaan: een aanvallende Munselploeg rolde het team uit Aarle-Rixtel uiteindelijk overtuigend op.

Direct na de aftrap gingen de Boxtelaren op zoek naar de openingstreffer. Binnen één minuut was er al een kansje voor Jesse van Homelen. De aanvaller kreeg de bal echter niet onder controle waarna deze een makkelijke prooi was voor de keeper. Amper twee minuten daarna legde de mee opgekomen verdediger Mitchell Vogels de bal knap terug op de alerte Rick van Hamond die de hoek voor het uitkiezen had: 1-0.

Na de stormachtige openingsfase van RKSV Boxtel, drong ASV '33 iets meer aan. Maar echt gevaarlijk werd de tegenstander niet. Sterker nog: de thuisploeg breidde de voorsprong uit. Na een half uur schoot Arjan Elissen vanaf circa dertig meter vanuit de zijkant onverwacht op goal. De bal was buiten het bereik van de keeper en plofte in de linker bovenhoek: 2-0.

Enkele minuten later was er opnieuw een hachelijk moment voor ASV '33. Een verkeerde terugspeelbal belandde bij Robin van de Laak. Zijn schot viel echter in handen van de keeper. Boxtel bleef desalniettemin de voorsprong op zoek naar meer treffers. Ondanks een paar vrije trappen en schoten op goal werd de wedstrijd niet voortijdig beslist. Het team uit Aarle-Rixtel kreeg echter wel een grote kans vlak voor rust. Maar keeper Tommy Verhagen tikte het schot vakkundig over het doel.

MISVERSTAND

Na de thee bleef RKSV Boxtel druk naar voren zetten. De tweede helft was zo'n vijf minuten oud toen aanvaller Daniel Mensah de 3-0 scoorde. Een misverstand in de defensie van ASV '33 zorgde ervoor dat de oplettende aanvaller de bal op snelheid mee kon nemen om uiteindelijk beheerst af te ronden.

De fase die volgde, kenmerkte zich vooral door wissels, een paar gele kaarten en kleine kansjes. Tot de 76e minuut: Aarle-Rixtel kreeg een prima mogelijkheid. De inzet kwam echter via de lat terug in het veld.

Jari Klijmij, die vlak na de kans van ASV '33 in het veld kwam, kreeg binnen twee minuten de bal aangespeeld en kegelde deze hard in de verre hoek. Na de 4-0 was de wedstrijd gespeeld en de scheidsrechter vond het ook niet nodig om blessuretijd bij te rekenen.

Gesterkt door dit resultaat reist de Munselploeg zondag 4 februari af naar sportpark Geneneind in Bakel waar het speelt tegen het lager geklasseerde Bavos. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: RKSV Boxtel-speler Jesse van Homelen maakte een sliding. Zijn ploeg zat er kort op en won met fris en aanvallend voetbal van ASV '33 uit Aarle-Rixtel. (Foto: Hans Verberk).