Liempdenaren verliezen eerste competitieduel na winterstop

Blessures plagen DVG tegen Unitas

Als de competitie na de winterstop wordt hervat, is de ziekenboeg normaal gesproken zo goed als leeg. Maar voorafgaand aan het duel tegen Unitas '59 in Eindhoven was die bij het vaandelteam DVG groter dan ooit. Er werd dan ook met 1-0 verloren.

De vele blessures verklaarden wellicht het twijfelende begin van de Liempdenaren. DVG speelde erg behoudend en liet de tegenstander op eigen helft de bal rond spelen. De lange ballen van de Eindhovenaren zorgden echter nauwelijks voor gevaar. DVG kon voetballend ook niet erg veel uitrichten waardoor de toeschouwers niet echt werden vermaakt.

SPAARZAME KANSEN

De eerste kans was voor Unitas '59. In de zesde minuut kwam een lange pass van achteruit naar de Eindhovense linksvoor. Het leverde de aanvaller een kansje op dat door doelman Mark Faes eenvoudig over het doel werd getikt.

Een kwartier later kreeg DVG zijn eerste kans. Een hoekschop bezorgde de bal bij Bas van Houtum die met een omhaal de keeper probeerde te verrassen, maar die reageerde alert.

KOPIE

De tweede helft was een kopie van de eerste. Veel balbezit voor Unitas, maar beide ploegen creƫerden geen kansen. Tot de 70e minuut: wederom een lange pass van Unitas '59 zoals die aan het begin van de wedstrijd meerdere werden gegeven. De linksbuiten plaatste een verdekt schot dat geheel onverwacht in de beneden hoek binnen viel: 1-0.

DVG zette vanaf dit moment wat meer druk naar voren en Unitas had moeite om de bal achterin rond te spelen. Acht minuten na de openingstreffer kreeg Sherryl Sambo de uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Hij schoot echter naast het doel. Invaller Joep van der Meijden kreeg in de 90e minuut ook een grote mogelijkheid tot scoren, maar opnieuw ging de bal naast het doel. Eindstand: 1-0.

KOPLOPER

Zondag 4 februari komt de ongeslagen koploper Hilvaria naar sportpark De Roode Bleek in Liempde. Saillant detail: de ploeg wordt dit jaar getraind door Henri van den Braak, in het verleden in dienst bij DVG in dienst en bij velen nog bekend. De aftrap is om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Veel lange ballen, achterin rondspelen en weinig kansen: tijdens het duel Unitas '59-DVG werd het aanwezige publiek niet bepaald getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Volgende week krijgt de ploeg uit Liempde een nieuwe kans: dan brengt koploper Hilvaria een bezoek aan sportpark De Roode Bleek. (Foto: Toon van Ruremonde).