KAARTVERKOOP VOORSTELLING VAN START

Boxtheater speelt vals op acht momenten dit jaar

Boxtheater wil ieder jaar haar publiek verrassen met bijzondere voorstellingen op evenzo unieke locaties. Bij de nieuwste productie 'Vals' is opnieuw gekozen voor een theaterwandeltraject. Het publiek krijgt drie stukken voorgeschoteld en loopt tussendoor naar de verschillende locaties. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Verlangen, strijd, reislust, wanhoop en hoogmoed: deze thema's komen aan bod in de voorstelling die Boxtheater op de planken brengt. De première vindt plaats op vrijdag 30 maart. Daarna wordt het stuk nog opgevoerd op 31 maart, 6, 7, 13, 14, 19 en 20 april. Via de website www.


Vondsten van café De Kom onder de loep

Heemkunde Boxtel identificeert zaterdag 3 februari in de ArcheoHotspot van het Oertijdmuseum de vondsten die gedaan zijn bij café De Kom. De kroeg ging eind 2005 ter ziele na een dramatische brand en werd later herbouwd. Indertijd werd de grond echter afgegraven en heeft de archeologiewerkgroep allerlei scherven, met name aardewerk, gevonden.

Tijdens het identificeren wordt bepaald wat voor soort scherven het zijn en uit welke periode deze komen. Alles wordt gefotografeerd, genummerd en digitaal vastgelegd. Iedereen is daarbij uitgenodigd om te komen helpen. Ook kunnen eigen vondsten geïdentificeerd worden. De activiteiten rondom de opgravingen bij café De Kom zijn van 10.00 tot 13.00 uur.

boxtheater.nl kunnen belangstellenden kaarten à 12,50 euro reserveren.

Vorig jaar vierde Boxtheater het zesde lustrum. Ook toen werd een wandeltraject op poten gezet, met als beginpunt De Kleine Aarde in Boxtel.


Informatieavond lees- en luisterclubs in de bibliotheek

Leesgroepjes van Nederlandse en vertaalde literatuur en luisterclubs van klassieke muziek staan donderdag 8 februari centraal in de Boxtelse bibliotheek. Stichting Senia houdt die dag een informatiebijeenkomst en wil hiermee diverse groepjes van zes tot acht personen vormen.

De landelijke organisatie zet zich in om mensen bij elkaar te brengen die interesse hebben in literatuur, geschiedenis, filosofie en klassieke muziek. De gevormde clubjes komen vervolgens zeven keer per jaar samen. De bijeenkomst in de bibliotheek aan de Burgakker 4 begint voor literatuurliefhebbers om 10.30 uur, fans van klassieke muziek zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.


Tweedehandsmarkt

In gemeenschapshuis De Rots vindt zaterdag 3 februari een tweedehands markt plaats. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers snuffelen tussen allerlei goederen. De opbrengst is bestemd voor goede doelen. Verkooptafels zijn voor 4 euro te huur bij Wim Kuijlen via telefoonnummer (0411) 60 10 36 of 06- 22 77 17 72 of via e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com.