Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

What's Up, Eva & Ize?

Het was juf Saskia die een wens naar de organisatie van 'Stapel op Sint' had gestuurd. Zij vond dat haar leerlingen Ize van der Velden (7) en Eva van Hal (9) een verwendag verdiend hadden. Waarom? Omdat de twee meiden diabetes hebben en daarom eens flink in de watten gelegd mochten worden. En deze wens ging zaterdag bij Iris Kappers aan de Molenstraat in vervulling…

Wat is dat precies, diabetes? Eva: ,,Het is een ziekte waarbij je insuline moet innemen als je te veel suiker eet. Als je dat niet doet, krijg je dorst en moet je vaak plassen. Als je te veel sport en te weinig zoetigheid eet, kun je flauw vallen." Ize: ,,Het is een stomme ziekte. Vooral het krijgen van spuiten is heel vervelend. Ik moet soms ook huilen."

Wanneer wisten jullie van de verrassing? Eva: ,,We kregen in de klas een brief met een uitnodiging. Maar wat we precies gingen doen, wisten we niet." Ize: ,,Ik kan nog niet zo heel goed lezen. Ik dacht dat het een uitnodiging was voor een verjaardag, maar het was dus een verwendag."

Wat hebben jullie allemaal gedaan vandaag? Ize: ,,We zijn naar kledingwinkel Junior gegaan en mochten daar kleren uitzoeken die we niet hoefden te betalen. Ik vond heel veel kledingstukken zoals zwaai-jurkjes leuk en kon bijna niet kiezen. Maar ik vind mijn rokje en trui wel heel mooi. Vind je niet?" Eva: ,,Ik houd meer van stoere kleding en van zwart-wit. Ik zag deze spijkerbroek en zwarte trui en wist meteen dat ik mijn outfit bij elkaar had. Dus ik was heel snel klaar. En nu zijn we bij Iris Kappers en is ons haar heel mooi gedaan. En we zijn opgemaakt door Jacqueline van den Heuvel."

Wat gaan jullie nog meer doen vandaag? Eva: ,,We hebben zo een fotoshoot met Daisy Renders. Met onze mooie kleren, make-up en een nieuw kapsel. Daarna hebben we een high tea bij Meneer van Dommelen. Ik weet alleen niet wat dat is. Ize: ,,Ik weet het wel. Het is een soort lunch waarbij je zoveel thee mag drinken als je wilt. En er zijn allemaal lekkere hapjes die je mag eten."

FOTO RECHTS: Eva van Hal (links, 9) en Ize van der Velden (7) werden in de watten gelegd bij Iris Kappers door visagiste Jacqueline van den Heuvel. (Foto: Albert Stolwijk).