Afbeelding
Foto:

KOMEDIEVOORSTELLINGEN DIT VOORJAAR IN LENNISHEUVEL

Geld staat centraal bij Teejatergroep

Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel komt dit voorjaar met twee gloednieuwe voorstellingen op de proppen. In maart staan vijf optredens van de klassieke komedie 'De Vrek' op het programma in gemeenschapshuis Orion. Eind mei speelt Adel Blank, een absurdistisch stuk in de buitenlucht op de locatie Koevoortseweg 1.

De voorstelling in maart draait om Monseigneur Harpagon, die zijn familie inschakelt voor financieel gewin. 'De Vrek', naar het origineel van de beroemde Franse schrijver Molière, speelt zich af in de 17e eeuw maar legt ook de verbinding met het huidige tijdperk. De voorstellingen worden geregisseerd Minke van Hoof en vinden plaats op vrijdag 9, zaterdag 10, woensdag 14, vrijdag 16 en zondag 17 maart om 20.15 uur.

Adel Blank gaat over een welvarende vrouw die op sterven ligt. In een huisje aan zee besteedt zij de laatste dagen van haar leven aan haar personeel. Ook hier draait alles om geld en onderlinge relaties. Deze voorstellingen zijn op zaterdag 23, zondag 24, dinsdag 26, zaterdag 30 en zondag 31 mei om 20.15 uur.

Kaarten kosten 12,50 euro (De Vrek) of 10 euro (Adel Blank) en zijn te koop bij Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat, via telefoonnummer (0411) 67 44 85 of via e-mail: ellenkeesloo@gmail.com. Telefonisch en via e-mail kunnen mensen ook gebruik maken van een combinatie-deal; kaartjes voor beide voorstellingen kosten dan tezamen 20 euro.

FOTO BOVEN: De toneelstijl komedie staat regelmatig centraal in de voorstellingen van Teejatergroep Orion. In maart 2016 bijvoorbeeld, toen de acteerclub een komische bewerking van Shakespeare's The Tempest op de planken bracht. (Foto: Peter de Koning).


Optreden van Explosion Rockets in zaal Denziz

Party center Denziz in Boxtel gaat voor het vijfde jaar op rij 'Back to the Fifties & Sixties' met The Explosion Rockets op zaterdag 24 februari.

In 2014 waren er enkele Boxtelse fans die het vreemd vonden dat de band The Explosion Rockets nog nooit hadden opgetreden in het dorp. Een bezoek aan uitbater Cees Veenstra van Denziz was het gevolg. Veenstra was meteen enthousiast en vanaf dat moment speelt de band er regelmatig voor een volle zaal.

Een optreden van The Explosion Rockets is er een vol herkenbaarheid en nostalgie. De muzikanten brengen bekende hits van onder meer legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Buddy Holly, The Spotniks en The Shadows in dezelfde sound als de originele versies.

Het optreden op 24 februari start om 20.30 uur. Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de zaal. Bestellen kan via telefoonnummer: 06-45 92 85 86 of 06-34 34 85 94. Meer informatie is te vinden via de website: www.explosionrockets.nl

Laatste expositie over Heerschop in museum MuBo

Kunstenaar Frans Heerschop (1940-2011) stond de voorbije maanden centraal in Museum Boxtel (MuBo). Zondag 4 februari is de laatste kans voor het publiek om onder meer zijn sprookjesachtige pentekeningen over het fantasie-eiland Nevelan te bekijken in het museum. Die dag wordt voor de tweede keer een lezing over hem gehouden.

Zwager Ben van der Veer en hoofdman Jacques Habraken van het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris verzorgen die dag de voordrachten. Zij vertellen over het leven van de creatieve duizendpoot en diens maatschappelijke betrokkenheid, onder meer als gildebroeder.

ENTREE

De toegang tot de expositie bedraagt 3,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. De lezing begint om 11.15 uur, MuBo is open tussen 11.00 en 17.00 uur.