Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Handbalsters hebben moeite met verdedigen tegen Lido

Verliesbeurt HCB '92 in De Braken

De Boxtelse handbalsters van HCB '92 traden zondag in sportcomplex De Braken aan tegen de vrouwen van Lido uit Leende. De teams staan ongeveer op gelijke hoogte in het klassement. Op papier beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden tussen twee teams die aan elkaar gewaagd leken.

Het handbalteam uit Boxtel had twee gastspeelsters in de gelederen: Ellen Persoons en Manon Vriens. Zoals verwacht waren de twee ploegen aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Onder meer Annemarie Sens, Nonja van de Langenberg en Vriens scoorden voor het Boxtelse team.

Maar na die beginfase begonnen de Boxtelse speelsters te verslappen. De verdediging van HCB '92 was niet bij de les en Lido maakte hier gretig gebruik van: de uitploeg liep voor de rust uit naar een 7-10 voorsprong.

DEFENSIE NIET OP ORDE

Het werd duidelijk dat de formatie uit Boxtel vooral iets moest doen om de verdediging op orde te krijgen. Maar de vrouwen van HCB '92 kregen dat in de tweede helft niet voor elkaar waardoor de tegenstander verder uitliep. Ondanks de doelpunten van Inge van Drunen, opnieuw Sens en Janneke Eijkemans trok Lido uiteindelijk aan het langste eind en werd HCB '92 getrakteerd op een forse nederlaag: 14-24.

Uitslagen zaterdag 27 januari

HCB '92 E1 – Handbal Someren        9-1

HCB '92 DC1 – Lido        12-7

Uitslagen zondag 28 januari

HCB '92 DA1 – Handbal Someren        6-20

HCB '92 DS1 – Lido        14-24

HCB '92 DS2 – KPJD        5-30

Programma zaterdag 3 februari

HCB'92 DC1 – Bedo        09.10

HCB'92 E1 – Bedo        10.15

Programma zondag 4 februari

HCB'92 DS1 – PSV Handbal        09.15

HCB'92 DS2 – MHV        10.40

HCB'92 DA1 – Helios '72        12.10

Acritas – Zephyr/HCB'92 HC1        09.30

Programma maandag 5 februari

HCB'92 recr. – Bergeijk        20.00

FOTO BOVEN: HCB '92-speelster Inge van Drunen werpt de bal naar ploeggenoot Annemarie Sens. Vlak daarna schoot zij op doel. (Foto: Hans Verberk).


SPANNENDE WEDSTRIJDEN IN DOELEN VAN L'UNION

Jonge Belg wint open Boxtelse dartstitel

De jonge Belg Seppe Giebens heeft zondag het Open Boxtel Dart Toernooi gewonnen. Het evenement werd georganiseerd door omnisportvereniging L'Union Boxtel.

Het toernooi begon in de ochtend voor de jeugd die in twee leeftijdsklassen om de titel streed. Uiteindelijk werd in de categorie tot en met 14 jaar overtuigend gewonnen door Damien van Lieshout. De tweede plaats ging naar Teun Donders, gevolgd door Kevin van der Eerden. Bij de jeugd tot en met 16 jaar werd de finale gewonnen door Evan van der Doelen, waardoor Rowan van Alebeek tweede werd. Een derde plek was weggelegd voor Thom van Zoest.

DUBBELS MISSEN

's Middags werd het hoofdtoernooi gespeeld met ook weer een spannende eindstrijd. Hierin stonden outsider Dennis Dankers en Seppe Giebens uit België in de finale. Giebens gooide net iets beter en nam steeds een voorsprong. Dankers kwam echter steeds weer erg dichtbij, omdat de Vlaming aanvankelijk nogal wat dubbels miste. Een finish van 115 van Giebens op het moment dat zijn tegenstander 2-2 wilde maken, besliste de wedstrijd.

De finale van de verliezersronde werd een prooi voor Patrick Kempkes. Hij versloeg Remco Bergman met 4-1.