Midwintertocht van Keistampers op komst

De jaarlijkse Midwintertocht van wandelsportvereniging De Keistampers uit Boxtel vindt zondag 4 februari plaats. Langs vier verschillende routes (7, 12, 20 of 30 kilometer) komen de wandelaars door landgoed Velder, Heerenbeek of natuurgebied De Mortelen.

De langste twee routes gaan naar De Mortelen en de 30-kilometertocht brengt de wandelaars tot in Oirschot. De vier afstanden beginnen op verschillende tijden. De 7 en 12 kilometer beginnen om 09.00 uur en de 20 en 30 kilometer om 08.00 uur. Startpunt is Groote Beemd 4. Meedoen kost twee euro voor leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland, niet-leden betalen 3 euro.


Het Groene Laken aan kop in cafécompetitie

Halverwege de cafécompetitie van de Boxtelse Biljart Bond begint er tekening in de strijd te komen. Het Groene Laken, dat de laatste wedstrijden al zo floreerde, is de overduidelijke koploper. Uit de Kom, dat zich na een bescheiden start al schuchter aankondigde, heeft zich, zij het op forse afstand, op de tweede plaats genesteld. 't Krijtje, de hoop in bange dagen, heeft zich echter niet in de hogere regionen weten te handhaven.

Het Groene Laken speelde in ronde zes en zeven 87 punten bijeen en deed dat ten koste van De Comsche Hoeve 1 en De Amateur 2. Vooral Jo Bovens mocht zich met twee maal twaalf punten op de borst kloppen.

Uit de Kom raakte tezelfdertijd met slechts 77 scoringspunten behoorlijk achter op de koploper en liet geen enkele teamwinst meer noteren. Daar konden de twee glanspartijen van Jos Hendriks niks aan verhelpen. De Amateur 1 hoefde in deze periode nog maar één ronde te spelen en deed dat zeer verdienstelijk tegen Uit de Kom. De partij tussen de matadoren Danny Coset en Arno Raaijmaakers duurde veel te lang, maar de 41 punten waren tekenend voor de kwaliteit van de op die avond geleverde strijd.

Ook 't Krijtje speelde slechts één wedstrijd en de oogst was zeer mager. Tegen De Comsche Hoeve 1 werden in totaal 35 punten behaald, wat veel te weinig is. Bennie Keurentjes wist zijn geroutineerde partij tegen Benny Bakker in zeventien beurten af te ronden en ook van prima kwaliteit was de match tussen Michel de Gelder en Nol Lips.

De Amateur 2 raakte aan het einde van de eerste competitiehelft in de versukkeling. Tegen De Comsche Hoeve kwamen ze er helemaal niet aan te pas en werden ze vakkundig door Gerbrand Elissen en het duo Leijten en Leijten ondergeschoffeld. Ook tegen Het Groen Laken speelde niemand van de ploeg uit 't Geveltje ook maar een beetje boven zijn gemiddelde. De oogst over twee ronden was dan ook slechts 63 punten.

De Comsche Hoeve 1 en 2 bevinden zich beiden in de gevarenzone, zij het dat De Comsche Hoeve 2 met vier maal twaalf punten in twee wedstrijdronden toch tekenen van herstel vertoont. Bij De Comsche Hoeve 1 is er voortdurend sprake van crisis en malaise en zijn de resultaten wisselend, zowel bij Michel de Gelder als bij Perry van Weert en Benny Bakker.