Afbeelding
Foto:

BOXTELSE VRIENDENGROEP MAAKT AL VIJFTIG JAAR UITSTAPJES

Oud-acolieten Sint-Petrus vieren feest

Oud-acolieten van de Sint-Petrusbasiliek vormen al een halve eeuw een hechte vriendengroep. Eén keer per jaar komen ze samen voor een kaartavond. Vrijdag was dat ook het geval. Om het vijftigjarig bestaan te vieren, trakteerde nestor Henk van Casteren bij hem thuis op een heerlijk dinertje…

We schrijven 1968, de tijd van het Rijke Roomsche leven. Het katholieke geloof floreerde en vijf drukbezochte missen in een weekend waren heel normaal. Hun jeugdjaren goeddeels ontgroeid, werd de misdienaars op 16-jarige leeftijd gevraagd om acoliet te worden: oudere misdienaars, die in het weekend actief zijn. De acolieten van de Sint-Petrus hadden de gewoonte om een keer per jaar een dagje eropuit te trekken in Nederland. Daarbij werden onder meer Scheveningen en Doorn bezocht.

In 1968 werd voorgesteld om in plaats van één dag een weekend ergens door te brengen. De eerste keer, op camping Zilvermeer in het Belgische Mol, was zo'n succes dat een vervolg voor de hand lag. Ondanks dat diverse leden allang geen acoliet meer zijn, komt de vriendengroep nog altijd vanuit diverse windstreken bijeen voor een weekendje kamperen. Elk jaar neemt iemand anders daarbij het voortouw, al dan niet samen met een van de andere leden.

Aanvankelijk werden vaak fysieke activiteiten ondernomen: wadlopen, een vlot bouwen en kanoën. Later voerden culturele activiteiten de hoofdmoot: zoals bezoekjes aan paleis Soestdijk, Radio Kootwijk en Ieper. Afgelopen jaar, tijdens het vijftigste uitstapje werd gekampeerd in Babberich, waarbij fietsend kastelen en een steenfabriek werden bezocht.

Nestor en grote inspirator van de oud-acolietenclub is Van Casteren, die in 1968 ook voorstelde een jaarlijkse kaartavond te houden. Binnen enkele jaren kwam er een vaste kaartcommissie. De een zorgde voor een officieel reglement en puntentelling, een ander voor de prijzen en een derde voor een jaarlijks origineel aandenken met natuurlijk een wisselbeker.

VERGEELDE FOTO'S

Tijdens de vijftigste kaartavond werd vrijdag heerlijk gegeten. Maar er werden met vergeelde filmpjes en foto ook herinneringen aan voorbije tijden opgehaald. En het bleef nog lang gezellig aan de Raaphof. ,,Onze vriendschap is en blijft onverbrekelijk: tot de dood ons scheidt!", aldus een van de leden.

FOTO BOVEN: Gehurkt van links naar rechts: Piet van de Sande, Servaas Smulders, Jan Kerssens, Henk van Casteren, Jan van de Sande en Frans van der Eerden. Staand: Frans de Koning, Niek van Casteren, Jan Smulders, Toine van Heesch, André van den Aker en Kees van den Boer. (Foto: Albert Stolwijk).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang; intenties voor Harrie v.d. Meijden; fam. v.d. Meijden (bijz. intentie); voor de parochie. Voorganger is pater Hans de Visser. Na afloop van de viering is er gelegenheid om de Blasiuszegen te ontvangen. Daarna zijn belangstellenden welkom voor koffie of thee in De Opgang.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering bij gelegenheid van de opening van carnaval.

MEDEDELINGEN

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe om houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen in te zamelen voor mensen die dit nodig hebben.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook: 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 viering voor klein en groot met gemengd koor met als thema Maria Lichtmis. Intenties voor Gerrit v. Kasteren; Harrie Merkx en overl. fam. Merkx-Timmermans; Harco v. Kempen; Jan v. Kessel; Petra v.d. Pasch; Christon v.d. Sande; Lies Steegs-Geerts.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Kerngroep vrijwilligers. Dinsdag vergadert om 15.00 de kerngroep parochievrijwilligers.

* Carnaval. Zaterdag 10 februari is er om 18.30 euchristieviering met samenzang. Zondag 11 februari 09.30 carnavalsmis met medewerking van smartlappenkoor Gimmese Smart.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst en inspiratieochtend, geleid door mw. ds. Corrie Terlouw. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Activiteiten. De kerkdienst en inspiratieochtend duurt zondag van 10.00 tot 12.30 en staat in het teken van de Maand van de Spiritualiteit met als thema 'Opnieuw beginnen'. Vanuit het essay 'Sterrenstof' van Daphne Deckers worden onderwerpen aangedragen. Daarna zullen enkele gemeenteleden vertellen over eigen ervaringen met 'opnieuw beginnen'. De ochtend wordt afgesloten met een lunch, waarvoor deelnemers zich kunnen opgeven per e-mail: taede.zandstra@ziggo.nl.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen heeft de volgende activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 2 FEBRUARI

09.30 eucharistieviering in de Sint-Theresiakerk voor de overleden KBO-leden in Lennisheuvel.

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot

DINSDAG 6 FEBRUARI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

13.30 pc-platform in De Walnoot.

14.00 kienen in De Adelaar.

WOENSDAG 7 FEBRUARI

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus. Aanmelden vóór 4 februari via e-mail: sinavanalphen@solcon.nl of telefoonnummer (0411) 67 78 63.

DONDERDAG 8 FEBRUARI

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft voor haar leden de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 5 FEBRUARI

13.00 yoga in De Walnoot.

19.30 gezondheidsavond over straling in De Walnoot.

DINSDAG 6 FEBRUARI

13.00 fietstocht, vertrek vanaf het Breukelsplein.

WOENSDAG 7 FEBRUARI

19.00 gym in de Angelaschool.

20.00 gym in de Angelaschool.
DONDERDAG 8 FEBRUARI
09.00 nordic walking: vertrek vanaf de Markt.