Afbeelding
Foto: We Are Electric

We Are Electric komt met nieuwe namen op de proppen

Jeugd Van Tegenwoordig op Velder

PÅL JANSEN

De Jeugd Van Tegenwoordig, Paul Kalkbrenner en Netsky komen deze zomer ook naar Liempde. Dat maakten de organisatoren van het festival We Are Electric (Paaspop en Mojo Concerts) vandaag bekend. Eerder al werden publiekstrekkers The Prodigy, Eric Prydz en Justice aan de line-up toegevoegd. Zaterdag 27 januari start de kaartverkoop.

We Are Electric, dat voorheen werd gehouden op het E3-strand in Eerset, vindt in juli voor het eerst plaats op landgoed Velder. Schijndelaar Peter Sanders, directeur van Paaspop, ziet graag dat het festival groeit van 15.000 naar 20.000 bezoekers per dag waardoor hij uitkwam bij landgoed Velder. Ook kon We Are Electric aan begin juli gehouden worden, wat gunstiger is voor het boeken van veel internationale acts.

CIRCO CIRCOLO

Vorig jaar 'verloren' de landeigenaren van Velder festival Circo Circolo aan Tilburg waardoor veel inkomsten voor het Liempdse landgoed ook naar de Brabantse stad vertrokken.

Met de komst van We Are Electric verwacht woordvoerder Vic van Boeckel dat de de financiële begroting weer goed op orde is. Daarvoor moest echter wel het LandaGucha-festival wijken: er mag één muziekfestival per jaar plaatsvinden op Velder.

Tijdens het nieuwe evenement in het buitengebied van Liempde verwacht de organisatie dat zo'n 80 procent van de bezoekers blijft overnachten op de camping.

We Are Electric vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli op landgoed Velder. De eerste vijfduizend weekendkaarten (84 tot 89 euro) zijn zaterdag 27 januari vanaf 10.00 uur te koop via de website van het dance-event: www.we-are-electric.com.

FOTO BOVEN: Paaspop en Mojo Concerts willen evenement We Are Electric, dat deze zomer op landgoed Velder plaatsvindt, laten groeien van vijftienduizend naar twintigduizend bezoekers. De organisatie bracht vandaag nieuwe namen naar buiten, onder hen muziekgroep De Jeugd Van Tegenwoordig, Paul Kalkbrenner en Netsky. (Foto: We Are Electric).


Nieuwjaarsduik Liempde

De eerste editie van de Nieuwjaarsduik in Liempde leverde zestig euro op voor de Jeugdnatuurwacht. Daarvoor verkochten organisatoren en uitbaters Ton van Alphen en Henry van Middegaal drankjes en snert. Ook werden worstenbroodjes van bakkerij Van Eijndhoven verkocht.

Vogeltjesmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 27 januari van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt bij Ons Doel, clubhuis van schutterij L'Union, Heidezoom 2. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

Seniorenmiddag

De Ploegers biedt 55-plussers en mindervaliden zondag 28 januari om 13.30 uur een feestmiddag aan in Het Hof aan de Nieuwstraat. Op het podium verschijnen hoogtepunten van de zittingsavonden, optredens van talenten en tonpraters en enkele verrassingen. De toegang is gratis.