Afbeelding
Foto:

GEEN TRANSACTIES MET CASH GELD

SNS-winkel opent medio maart de deuren in centrum Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

,,De vestiging in Oisterwijk is vijf jaar geleden opgezet. Medio maart opent een tweede winkel de deuren in Boxtel", vertelt Jeroen Kleiweg. Hij is franchisenemer van de SNS-winkel die wordt gehuisvest aan de Rechterstraat 24. Het pand, dat momenteel verbouwd wordt, deed in het verleden onder meer dienst als schoenenzaak Pour Vous.

Waar andere banken vestigingen sluiten, kiest SNS Bank ervoor kleine winkels te openen op verschillende plekken in het land. De naam SNS-winkel is niet lukraak gekozen. Kleiweg: ,,Wij zijn geopend tijdens winkeltijden, dus ook tijdens koopavonden en op zaterdag. We staan voor een persoonlijke benadering in een kleinschalige setting."

De klanten op wie Kleiweg en zijn zakelijk partner Chi-Ming Chan zich richten, zijn particulieren, zzp'ers en kleinzakelijke ondernemers. Dit is een bewuste keuze. ,,Alle werkzaamheden die complex en grootzakelijk zijn, doen wij niet. Wij concentreren ons op waar we sterk in zijn: financieel advies, ondersteuning bij het openen van rekeningen en afsluiten van verzekeringen", vertelt hij. ,, Er kan in de winkels geen geld gestort of gepind worden. Dit houdt de kosten laag. En zo kunnen we een hogere rente aanbieden op onze spaarrekening en is de hypotheekrente scherper."

EENVOUD IN BANKZAKEN

,,Met onze winkels willen we terug komen in de gemeenschap. Op een laagdrempelige manier bieden we onze diensten aan. We zijn hierbij onafhankelijk adviseur", voegt Kleiweg toe. De reden om voor Boxtel te kiezen is simpel: ,,Deze gemeente heeft voldoende inwoners. Jong en oud kan bij ons terecht. We zien daarin een toegevoegde waarde."

Chan heeft daarnaast een netwerk opgebouwd in Boxtel. De combinatie met lokale ondernemers maakt de winkels volgens Kleiweg een succesformule. ,,SNS staat voor eenvoud in bankzaken. Wij zijn er voor iedereen en helpen mensen graag op weg. Maar het is de bedoeling dat mensen uiteindelijk zelf hun bankzaken regelen en zo financieel slimmer worden."

FOTO BOVEN: In dit pand aan de Rechterstraat te Boxtel opent medio maart een SNS-winkel. (Foto: Annelieke van der Linden).

JEUGDZORG: OVERGANG VAN 18- NAAR 18+

CDA vraagt cijfers op over pleegzorg in Boxtel

Het CDA wil inzicht van het college van B. en W. in de pleegzorg in Boxtel. De fractieleden voorzien problemen in de jeugdzorg voor kinderen die achttien jaar worden en daarna geen recht meer hebben op vergoeding. Maar, zo stelt de politieke partij: ,,Sinds de decentralisatie van de Jeugdwet hebben gemeenten de mogelijkheid om de pleegzorg (van 18 tot 21 jaar - red.) te verlengen."

De raadsleden vragen zich af hoe vaak de gemeente Boxtel de pleegzorg heeft verlengd voor mensen die achttien jaar zijn geworden, welke ervaringen hiermee op zijn gedaan en hoeveel zeventienjarigen momenteel gebruik maken hiervan.

Het CDA ziet ook graag dat het college, indien nodig, onderzoek laat doen naar de pleegzorgtarieven in Boxtel om te kijken of die voldoen. Momenteel loopt vanuit Rijksoverheid een onderzoek naar de pleegzorgvergoeding en de fractie wil weten of gemeente Boxtel daaraan mee wil doen.

De partij is voorstander van het verlengen van de pleegzorg voor jongeren tot 21 jaar in Boxtel. Alleen bij uitzondering mogen de regelingen vóór hun 21e worden stopgezet, aldus de fractieleden: ,,Bijvoorbeeld als het in het pleeggezin niet langer gaat of als jongeren echt toe zijn aan zelfstandigheid."


BIJEENKOMST IN ZAAL DE WALNOOT

Denk mee over opzetten van een zorgcoöperatie

Stichting Ouderen in Regie uit Boxtel houdt maandag 5 februari een bijeenkomst om mee te denken over de op te zetten coöperatie voor woon-, welzijns- en zorgdiensten. De openbare avond vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de vergaderzaal van gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof.

Op basis van de ideeën, suggesties en kritische kanttekeningen die tijdens de eerdere bijeenkomsten zijn geuit, heeft de stichting besloten tot een bredere opzet van de coöperatie. Tijdens de meedenksessie op 5 februari wordt hierover met de bezoekers van gedachten gewisseld om tot een verdere uitwerking komen.

De coöperatie wil zich richten op het bredere terrein van wonen, welzijn en zorg. Het doel is de leden ondersteuning te bieden bij zelfredzaamheid en eigen regie. Daartoe wil de coöperatie een verbindende rol spelen in het aanbod van diensten in de eerder genoemde domeinen en de beschikbare informatie en diensten op die gebieden beter toegankelijk maken.

Ouderen in Regie houdt op woensdag 14 maart nog een bijeenkomst. Dan worden woon-, welzijns- en zorgorganisaties uitgenodigd om hun aanbod te presenteren en in te gaan op de rol die zij zien voor de nieuw op te richten coöperatie in Boxtel.