Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GLUHW! levert Buurtsport Boxtel 4.000 euro op

Buiten feesten tussen code rood en geel

PÅL JANSEN

Boxtel Belles Amies, de vrouwelijke Lionsclub, heeft zaterdag met het evenement Gluhw! 4.000 euro opgehaald voor Buurtsport Boxtel. Ruim 250 gasten werden ontvangen tijdens het sfeervolle buitenfeest. En zij kropen door het oog van de naald. ,,Het was nog even spannend, maar wij zaten uiteindelijk zonder problemen lekker buiten. Tussen het noodweer in: donderdag was het code rood en zondag code geel", vertelt organisator Ima Bos.

,,Het was weer heel bijzonder om de parkeerplaats bij eetcafé De Oude Ketting om te toveren tot zo'n sfeervol evenement", glundert Bos. Als voorzitter van de commissie die Gluhw! dit jaar organiseert, kijkt ze tevreden terug op het verloop van het evenement. ,,We hebben weer iets meer op kunnen halen dan vorig jaar. Dat kwam ook doordat we via allerlei lokale partijen in natura zijn geholpen. Deejay Mike bijvoorbeeld droeg iets bij net als eetcafé De Oude Ketting en van transportbedrijf Rumping en Zonen mochten wij de vrachtwagens gebruiken."

Iedere afdeling van de Lions Club heeft jaarlijks een andere voorzitter en die kiest voor het goede doel dat ondersteunt wordt. ,,Tanja Langerwerf-Ophof is dit jaar de president en die koos voor Buurtsport Boxtel. Zij is een sporter pur sang."

Buurtsport Boxtel

Met de opbrengst ondersteunt de Boxtelse serviceclub Buurtsport Boxtel om zoveel mogelijk sportieve activiteiten voor kinderen op te kunnen zetten. ,,Het mooie is dat we hiervan concrete spullen kunnen aanschaffen. De organisatie wil bijvoorbeeld bubbelballen voor voetbal kopen. Normaal gesproken huur je die dingen voor een dag, maar voor veel gezinnen is dat gewoon te duur. Zo kunnen alle kinderen het spel een keer doen. Maar denk ook aan materialen als kleine goaltjes."

Dit jaar werd Gluhw! voor de tweede keer georganiseerd. In 2017 werd een bedrag van 3.750 euro opgehaald voor Stichting Nabij en de wandeltuin achter Liduina.

FOTO BOVEN: Gluhw! wordt opgezet tussen drie vrachtwagens op het parkeerterrein bij eetcafé De Oude Ketting. De opbrengst gaat dit jaar naar Buurtsport Boxtel. (Foto: Peter de Koning).