De jubileumexpositie over 55 jaar openbaar carnaval bevat naast heel veel foto's over Eendengat ook oude kostuums en attributen van De Waggelaars.
De jubileumexpositie over 55 jaar openbaar carnaval bevat naast heel veel foto's over Eendengat ook oude kostuums en attributen van De Waggelaars. Foto:

Carnavalsexpositie Boxtel nog twee weekenden open

De in november geopende overzichtstentoonstelling over 55 jaar openbaar carnaval in Boxtel heeft de voorbije weken veel belangstelling getrokken. In een leegstaand winkelpand aan de Rechterstraat 50 hebben geïnteresseerden nog twee weekeinden de gelegenheid de expositie over de leutfeesten van Eendengat te bezoeken.

Panelen met heel veel foto's. Paspoppen met oude kostuums van prinsenvereniging De Waggelaars. Vaandels en vlaggen. Onderscheidingen, herinneringsplaquettes, plakboeken en fotoalbums. Bezoekers van de Boxtelse kolderexpositie kunnen hun hartje ophalen in de tijdelijke tentoonstellingsruimte. Daar worden bovendien tal van oude kwekdeuntjes gedraaid die door de jaren heen op single, elpee en cd verschenen.

De verzameling carnavalsattributen die in ruim een halve eeuw bijeen werd gebracht, is nog te zien op zaterdag 27 en zondag 28 januari alsmede op zaterdag 3 en zondag 4 februari. De tentoonstelling is op die dagen tussen 12.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk.

ELFDE LUSTRUM

Het elfde lustrum van openbaar carnaval werd begin december feestelijk gevierd met de onthulling van 'Hee, waggel mee', een bronzen kunstwerk nabij de Zwaanse Brug. Het carnavalsornament, ontworpen en vervaardigd door Pierre van Amelvoort, is geplaatst op initiatief van de oud-prinsen van Eendengat, verenigd in de SOCiëteit van d'Aauw Waggel.