Zangeres Carine Vinke (alt).
Zangeres Carine Vinke (alt). Foto: Hans Hijmering

DoMusconcert: kamermuziek met alt Carina Vinke

Zangeres Carina Vink is zondagmiddag 4 februari te gast tijdens het DoMus Concert in de huiskamer van de familie Schoones in Boxtel. Op het programma staat romantische muziek van Mahler, Wagner en Richard Strauss.

Vinke is door haar solistische medewerking aan onder meer de Mattheüs Passion in Oisterwijk en de Stabat Mater-uitvoeringen in Oirschot geen onbekende in de omgeving, maar de alt zong ook in Milaan en Mexico en recent nog als soliste in de Achtste Symfonie van Gustav Mahler met het Philips Symfonie Orkest in Eindhoven en Amsterdam.

ERIC SCHOONES

In Boxtel zingt Vinke met begeleiding van pianist Eric Schoones de Wesendonck Liederen van Wagner, enkele liederen van Richard Strauss en een selectie uit de Rückert-Lieder en Des Knaben Wunderhorn van Mahler. Schoones speelt solo het Adagietto uit de Vijfde Symfonie van Mahler.

Het concert vindt zondag 4 februari plaats aan de Poolsestraat 41 in Boxtel en begint om 12.00 uur. De toegang bedraagt 12,50 euro. Reserveren is mogelijk via: info@ericschoones.nl of telefoon: (0411) 68 44 31 of 06-40 14 55 68.

De alt Carine Vinke zingt liederen van Wagner, Mahler en Strauss tijdens het DoMus kamerconcert. (Foto: Hans Hijmering).


Seniorenorkest
Buchestelle treedt
op in Muziekhuis

Het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle geeft zondag 28 januari een concert in Muziekhuis Boxtel. Een gastoptreden wordt verzorgd door Da Capo, een seniorenorkest uit 's-Hertogenbosch. De ensembles spelen onder meer licht klassieke muziek, walsen en marsen.

Buchestelle telt zo'n veertig muzikanten in leeftijd variërend van 50 tot 80 jaar en staat onder leiding van dirigent Peter Spierings. Zij repeteren elke vrijdagochtend in Muziekhuis Boxtel en treden regelmatig op tijdens openbare festiviteiten en evenementen.

Het concert van Buchestelle en Da Capo in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4 duurt zondag 28 januari van 14.00 tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.30 uur open, de toegang is gratis.