Afbeelding
Foto:

VRIJWILLIGERS BRENGEN GLOSSY OP 28 JANUARI ROND

Vijftig jaar leesplezier met Oggelleuter

Carnaval is nog niet officieel begonnen, maar in Oggelvorsenpoel begint de voorpret de komende dagen al. Zo wordt dorpshuis De Es donderdag 25 januari, maar ook morgen en overmorgen omgetoverd tot bouwbedrijf Ondersteboven tijdens de Oggelrevue. En zondag 28 januari wordt in Esch de vijftigste editie van carnavalsglossy Oggelleuter huis aan huis rondgebracht door vrijwilligers.

Al vijftig jaar is de Oggelleuter het spoorboekje voor carnaval in Oggelvorsenpoel. In die jaren veranderde veel. Vóór het tijdperk van de computer werd het 'carnavalsbuukske' gestencild, getekend, geplakt en van nietjes voorzien. Nu gaat alles digitaal en machinaal. Wat hetzelfde bleef: er wordt door veel Oggelvorsen, Oggelvorsinnen en Kwakbollekes uitgekeken naar de het blad. Als op een of andere manier een huisadres overgeslagen wordt, kan de redactie zomaar een telefoontje verwachten: 'Waar blijft de Oggelleuter?' Een verhaal over het vijftigjarig bestaan van het carnavalsmagazine, is te lezen in de Oggelleuter van dit jaar.

Inwoners van Esch kunnen de glossy zondag 28 januari tussen 12.00 en 14.00 uur verwachten. Naast de Oggelleuter hebben de vrijwilligers ook een collectebus bij zich. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gemonde

Rikken en jokeren

De kaartspellen rikken en jokeren staan morgen, vrijdag 26 januari vanaf 20.00 uur weer centraal bij het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan in clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Deelname kost 2,50 euro.

Kaartavond

Vrouwen van Nu Gemonde organiseert op maandag 29 januari een joker- en rikavond voor alle kaartliefhebbers uit Gemonde en omstreken. De activiteit start om 20.00 uur in 't Schufke aan de Dorpstraat.