Afbeelding
Foto:

Compoundteam L'Union
uit nationale bekerstrijd

Evenals het recurveteam van de Liempdse handboogschutterij L'Union hebben ook de compoundschutters het onderspit gedolven in de strijd om de nationale beker van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) het onderspit moeten delven. Tijdens de halve finale in Schaijk werd slechts één wedstrijd gewonnen.

L'Union kwam bijna de gehele dag niet op stoom. Marieke Termeer behaalde wel een uitstekend niveau, maar dit werd teniet gedaan door tegenvallende prestaties van Bert van der Wiel, Eef Quinten en Karin van der Velden. De eerste twee duels werden met game en setpunten verloren van De Vriendenkring Schaijk, 8-2 (2-0) en Doele Willem III Boekel, 10-0 (2-0). Het derde duel waren de Liempdse schutters wél even op dreef en wonnen ze eenvoudig met 7-3 (2-0) van VZOD Zeelst.

Meer zat er echter niet in. Het laatste duel met EMM Waalwijk werd weer kansloos verloren: 1-9 (2-0). Daardoor was het over en sluiten voor L'Union in de nationale bekerstrijd. De Vriendenkring en Doele Willem III plaatsten zich als de respectievelijk nummers een en twee voor de finale in april te Rotterdam.


VAN START OP ZATERDAG 3 FEBRUARI

Beginnerscursus hardlopen bij atletiekvereniging Marvel

Atletiekvereniging Marvel start zaterdag 3 februari weer met beginnerscursus Start to Run: een kans voor mensen om gezond en veilig te starten met hardlopen. Deelnemers worden begeleid door ervaren trainers.

De cursus bestaat uit een beetje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige brengen deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper. Ook komen de mogelijke vervolgtrainingen bij AV Marvel aan bod.

Start to Run bestaat uit acht trainingen die op zaterdagen van 09.30 tot 11.00 uur plaatsvinden in sportpark Den Wielakker. Daarnaast zijn er 'huiswerktrainingen' die ook bij Marvel kunnen worden afgewerkt op woensdagavonden. Aanmelden voor de cursus is mogelijk via www.yakultstarttorun.nl. Deelname kost 49,50 euro. (Foto: AV Marvel).