Afbeelding
Foto:

KLEDINGZAAK CROONPASSAGE JUBILEERT

La Gare viert tien jaar mode in hartje Boxtel

RENS VAN DEN ELSEN

Het was een droom die uitkwam en die nog steeds voortduurt. Modezaak La Gare aan de Croonpassage bestaat deze maand tien jaar. Eigenaren Martijn en Judith Jansen zijn ontzettend trots op wat ze in die tijd hebben neergezet. ,,We hebben een eigen concept ontwikkeld voor betaalbare mode en een plek waar mensen zich thuis voelen."

La Gare Clothing heeft voor zowel vrouwen als mannen een compleet assortiment aan kleding. Martijn: ,,We willen een totaalplaatje aanbieden, dus hebben we daarnaast ook de nodige accessoires zoals riemen, sokken, boxershorts en schoenen voor de mannen en sieraden, tassen, shawls, panty's en schoenen voor de vrouwen. Wie 's avonds een feestje heeft, hoeft in principe niet naar een andere winkel om een outfit compleet te maken."

DROOM

De kledingdroom begon in 2008 toen Martijn, met enige aansporing van zijn vrouw Judith, de kledingzaak opende aan de Stationsstraat. ,,Ik heb altijd in de kledingbranche gewerkt en de wens om ooit een eigen winkel te beginnen was groot. Judith heeft me hierin altijd gesteund en samen hebben we toen de knoop doorgehakt om voor onszelf te beginnen", vertelt Martijn. Na enkele jaren was er al de behoefte om qua winkeloppervlakte te groeien. Ondanks dat de crisis net was losgebarsten, kwam het mode-echtpaar uit bij het huidige pand aan de Croonpassage. Martijn: ,,Juist door de crisis vielen in de Stationsstraat steeds meer winkels weg, wij wilden dat voor zijn en daarom hebben we besloten om naar het directe winkelcentrum van Boxtel te verhuizen. Daarmee kregen we er honderd vierkante meter bij. Natuurlijk hebben we wel wat lastige jaren gehad, maar we zijn er nog steeds en het gaat ontzettend goed. Dat is zeker iets om trots op te zijn als kleine ondernemer."

GEHEIM

Maar wat is dan het geheim van La Gare? De vele positieve recensies op de Facebookpagina gaan over het vriendelijke personeel en hoe goed de klant wordt geholpen. Een compliment voor de eigenaren. ,,Dat is het zeker", zegt Judith. ,,We helpen klanten aan mooie, passende kleding, in plaats van dat we puur aan het verkopen zijn. De meiden in de winkel hebben daarin een adviserende rol. Daarbij hebben we hier de mogelijkheid om de klant een alternatief aan te bieden als het gezochte kledingstuk niet in de winkel hangt. Wij zijn pas tevreden als de klant voldaan de deur uit gaat." ,,In dat opzicht hebben we nog steeds dezelfde insteek als tien jaar geleden: mooie merken en een hoge servicegraad. Echt moeite doen voor een klant vinden we leuk", aldus Martijn.

Het helpt dat de aanwezige kledingadviseurs zich thuis voelen bij La Gare. ,,Je kunt wel stellen dat we een soort van familie zijn. De neuzen staan allemaal dezelfde kant op en we hebben het gezellig met elkaar. Dat straal je dan ook uit naar de klant", aldus Judith.

UITSTRALING

Judith vindt het daarnaast ook belangrijk dat zijn winkel de juiste uitstraling heeft: ,,Ook al zitten we in het onderkant middensegment qua kleding, de etalages en de rest van de zaak moeten er altijd perfect uit zien. Naast onze vaste merken kopen we twee keer per week de laatste trends in en passen we direct het winkelbeeld aan. Sommige mensen denken daardoor dat onze kleding duur is, maar dat is dus helemaal niet zo."

JUBILEUMWEEKEND

Vrijdag 26 januari is het precies tien jaar geleden dat La Gare haar deuren open deed. In dat weekend zijn er diverse kortingsacties en krijgt de klant een hapje en een drankje aangeboden. Het jubileum viert La Gare daarnaast vanaf maart iedere maand een merk in de spotlights te zetten. Het echtpaar raadt iedereen daarom aan om zowel Brabants Centrum als de Facebookpagina in de gaten te houden voor de laatste jubileumacties.

FOTO BOVEN: Modezaak La Gare Clothing in winkel- en appartementencomplex De Croon viert dit jaar het tweede lustrum. (Foto: Rens van den Elsen).