Het duel tussen het Nederlands transplantteam, mét Rogier Veltrop in de gelederen, en Oude Ballen in sportcomplex De Braken eindigde in 4-0. (Foto: Hans Verberk).
Het duel tussen het Nederlands transplantteam, mét Rogier Veltrop in de gelederen, en Oude Ballen in sportcomplex De Braken eindigde in 4-0. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ROGIER EN EVELIEN VELTROP GENIETEN VAN BIJZONDER DUEL

Transplantteam wint van Oude Ballen

LINDA VAN DE WIEL

De volleyballers van het Nederlands transplantteam zijn, na het behalen van goud tijdens de World Transplant Games (WTG) in juli vorig jaar, gestart met de voorbereidingen voor het volgende wereldkampioenschap. Dit evenement vindt in augustus 2019 plaats in Newcastle. Boxtelaar Rogier Veltrop (38) is een van de spelers van de ploeg. Hij organiseerde zondag in sporthal De Braken een speciale oefenwedstrijd tussen de nationale selectie en het Boxtelse team Oude Ballen...

Dat Rogier, die met een donorhart sport, voor een duel met Oude Ballen koos, was geen verrassing. Hij en Evelien zijn immers allebei actief voor de Boxtelse volleybalploeg die uitkomt in de recreatieve BBO-competitie. Maar het had nog een reden om voor sporthal De Braken te kiezen. ,,Op deze plek en in gezelschap van deze mensen kreeg ik in 2009 mijn eerste hartstilstand. Daarom is deze plek voor mij en mijn vrouw heel speciaal", vertelde Rogier eerder in deze krant.

Waar Rogier zondag deel uitmaakte van het Nederlands team, speelde zijn vrouw bij Oude Ballen. ,,We spelen vandaag tegen een heel bijzonder Oranje. Ik begrijp dat jullie een uitgebreide speech verwachten, maar die komt er niet. Wat ik wel wil zeggen, is dat wij ons uiterste best gaan doen en hetzelfde van jullie verwachten", grapte aanvoerder Ton Janssen voorafgaand aan de partij.

En hoewel Oude Ballen inderdaad alles op alles zette om de wedstrijd naar zich toe te trekken met harde smashes, acrobatische duikelingen en goed positiespel, was het toch het Nederlands 'transplantteam' dat er na vier gewonnen sets met de overwinning vandoor ging: 20-25, 20-25, 22-25 en 23-25. Rogier was tevreden met de overwinning: ,,We missen een paar belangrijke spelers vandaag, maar het ging lekker. Ik ben er moe van. En het was tof om voor het eerst tegen in plaats van mét Evelien te spelen." Ook Evelien keerde met een goed gevoel huiswaarts: ,,Het was een goeie wedstrijd met veel lachende gezichten op en buiten het veld."