De hartenwens van Maaike van Biggelaar uit Gemonde gaat in vervulling dankzij een aanvraag van basketbalvereniging Den Dungk bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. (Foto: VriendenLoterij).
De hartenwens van Maaike van Biggelaar uit Gemonde gaat in vervulling dankzij een aanvraag van basketbalvereniging Den Dungk bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. (Foto: VriendenLoterij). Foto: VriendenLoterij

Leukemiepatiënt uit Gemonde mag naar Lion King

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Maaike van Biggelaar uit Gemonde. Basketbalvereniging Den Dungk uit Den Dungen deed voor haar jeugdlid een aanvraag bij het VriendenFonds van de loterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Maaike mag met de rest van het gezin naar musical The Lion King in Scheveningen, inclusief overnachting.

Marie-José van den Heuvel, secretaris bij Den Dungk: ,,Vorig jaar, vlak voordat Maaike naar de middelbare school zou gaan, is bij haar acute leukemie ontdekt. Ze is toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ook het basketballen zit er voorlopig niet in voor haar." Sindsdien is Maaike vooral bezig met overleven. Ze is net klaar met alle chemokuren, die met ups en downs verliepen. In deze periode heeft Maaike thuis en in het ziekenhuis zelfs nog wat schoolvakken gevolgd. ,,Wij nemen ons petje voor haar af. Wat een kanjer als je dat allemaal kunt. Ook voor het gezin is het een hele onzekere tijd. Alle aandacht gaat vaak onbedoeld naar Maaike en dat is soms lastig voor haar twee zussen", meldt Van den Heuvel. Den Dunkt wil Maaike en haar familie graag een steuntje in de rug geven. Maaike is een groot liefhebber van musicals en wil heel graag eens naar The Lion King. ,,Geweldig dat wij de familie namens het VriendenFonds dit arrangement mogen aanbieden Zo kan het gezin weer even alle zorgen vergeten", aldus de secretaris van de Dungense club.
Maaike is blij verrast: ,,Wow, dit vind ik keileuk! Ik kan niet wachten om een datum te prikken en de musical te zien."