Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JOKE VAN HEESCH WINT LUSTRUMEDITIE DENZIZ WITH THE STARS

Eendengatse sterren dansen vol passie

Traditioneel verzorgt de prins als aftrap van Denziz with the Stars een openingsdans. Dat vond Donald V (Christian van Zogchel) wat saai voor een lustrum. Dus had hij zes voormalige leutvorsten opgetrommeld om te 'assisteren'. In prinselijk ornaat voerden zij een quickstep op, samen met hun partners. Deze verrassing werd overduidelijk gewaardeerd door de vierhonderd aanwezigen.

Vanwege de vijfde editie van het dansspektakel, waarvan de presentatie wederom in de kundige handen was van Berry Dankers, mochten de deelnemers zelf kiezen welke dans zij ten tonele wilde brengen. En gedanst werd er: vol verve en enthousiasme. Zo pakte Joske Meijs van De Knokkers samen met haar danspartner Marvin Tersluijsen uit met een 'latin fusion'. De jury was onder de indruk. ,,Je bent veel beter dan je denkt", zei jurylid en dansleraar Marcus van Teijlingen die bekend is van het tv-programma Dancing with the Stars, waarvan de Boxtelse editie een afgeleide is.

Dorien Habraken van feestduo De Dorini's verraste iedereen door – gekleed in een prachtige baljurk – een Engelse wals te dansen. Frank Westerop, lid van de raad van elf en vorige week nog uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar, danste in een knaloranje pak een vlotte quickstep. Bram van der Sloot van de Red River Band voerde in een geel kostuum en met een groen geschminkt gezicht een afwisselende dansact op als 'The Mask', een verwijzing naar de gelijknamige film. Tot hilariteit van het publiek werd hij hier hierbij vergezeld door een aantal verklede medemuzikanten dat zichzelf ook wel De Drie Kupkes noemt. Van der Sloot won hiermee de kolderprijs voor meest ludieke act.

BLUES BROTHERS

Wilbert van Weert, al jaren als vrijwilliger en deelnemer actief tijdens de snertconcerten in Lennisheuvel, toonde zijn danstalent tijdens een ritmisch optreden en winkelier Natasja Willems (Natasja Fashion) betrad de dansvloer in een prachtige japon waarover de jury lovende woorden had. ,,Wat zie je er mooi uit", vond prins Donald.

Tot slot kregen Perry van Weert en Bernhard van Stekelenburg, uitbaters van De Comsche Hoeve hun moment in de spotlights. Beiden wilden alleen meedoen als dat tegelijkertijd mocht en dat geschiedde tijdens hun dansuitvoering op het swingende nummer 'Everybody needs somebody' van The Blues Brothers.

Na een spannende finale waarbij vijf acts opnieuw hun opmars maakten, was de winst voor Joke van Heesch, de vrouw van voormalig pretpotentaat Donald IV, ofwel Frank van Heesch. De jury was lovend over haar optreden dat voor kippenvel zorgde. ,,Dit is abnormaal goed", zei jurylid Geert Hoes. Ook danspartner Verhoeven was trots op zijn danspartner. ,,We hebben een klik. En kijk eens naar Joke: ze straalt…"

Meer foto's van Denziz with the Stars zijn gepubliceerd in de digitale editie van Brabants Centrum, die dinsdag verscheen. Mensen die deze krant nog niet ontvangen, kunnen lid worden via www.brabantscentrum.nl/digitalekrant-dinsdag.

FOTO BOVEN: Joke van Heesch en danspartner Joey Verhoeven lieten tijdens Denziz with the Stars een spetterend dansoptreden zien en gingen met de trofee naar huis. (Foto's: Peter de Koning).


Dweilorkesten toeteren in
Karnavals Kriebels Konsert

De Aggemarvanhuisaf Band heeft zich verzekerd van een variëteit aan dweilorkesten voor het Karnavals Kriebels Konsert op zondag 28 januari in grand café Rembrandt (Rechterstraat).

Naast de organiserende muziekkapel spelen De Volle Bloas uit Boxtel, de Funkapel (Berlicum), Bende Gek (Rosmalen) en Coest (Eindhoven). Ook prins Donald V heeft aangekondigd met groot gevolg het KKKonsert te bezoeken. Het muziekfeest begint om 14.00 uur; de toegang is gratis.

FOTO ONDER: De Aggemarvanhuisaf Band in actie tijdens het Karnavals Kriebels Konsert in 2017 (Foto: Daisy Renders).

Prins Donald de Vijfde kreeg tijdens de openingsdans van Denziz with the Stars assistentie van zes voorgangers.