RKSV Boxtel speler Rick van Hamond in kopduel DVG speler Bas van Houtem en Bart de Windt Foto: Hans Verberk

TWEEDE SEIZOENSHELFT VAN START VOOR VOETBALTEAMS

DVG wint oefenderby van Boxtel

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die zondag 28 januari van start gaat, troffen RKSV Boxtel en DVG elkaar zondag in een oefenduel. De Liempdenaren wonnen in eigen huis ruim van de Munselploeg: 4-1.

Al vroeg in de wedstrijd was er voor DVG reden tot juichen. Een lange bal vanuit de verdediging werd door Bas van Houtum verlengd en opgepikt door Lars Verberk. Hij won het duel met zijn directe tegenstander en ging alleen op de keeper af. Die werd, tussen de benen, gepasseerd: 1-0. Vervolgens kwam een vrije trap, genomen door Bart de Windt, voor de voeten van een alerte Verberk terecht die razendsnel schoot en hiermee iedereen verraste: 2-0. Boxtel creëerde weinig kansen in de eerste helft en als die er waren, werden ze gemist of onschadelijk gemaakt door DVG.

In de tweede helft speelde Boxtel veelal op de helft van DVG. Een schot van de Munselploeg schampte de kruising en ging over het Liempdse doel. Vervolgens moest doelman Rens van den Akker ingrijpen bij een nieuwe kans van Boxtel op de aansluitingstreffer. De druk van de bezoekers gaf DVG wel de mogelijkheid te counteren. Bij een van die uitbraken kon De Windt de bal in de loop meegeven aan Van Houtum die de 3-0 op het bord zette. De snelle Verberk scoorde niet veel later ook nog het vierde doelpunt voor de Liempdenaren. Boxtel maakte in een reboundsituatie nog de eretreffer.

De winterstop zit erop en zondag 28 januari wordt er weer gespeeld om de punten. DVG speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Unitas '59 in Eindhoven. Boxtel komt in sportpark Munsel om 14.30 uur uit tegen ASV '33 uit Aarle-Rixtel.

FOTO BOVEN: Voetballer Rick van Hamond van RKSV Boxtel in kopduel met DVG'ers Bas van Houtum en Bart de Windt. De Liempdse ploeg trok aan het langste eind in het oefenduel: 4-1. (Foto: Hans Verberk).

Gerard van Esch is beste bouler tijdens wekelijkse regiomix

De wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot vond maandag plaats op de verwarmde binnenbanen aan de Selissenwal. Gerard van Esch ging er met de winst vandoor. Hij scoorde 23 punten.

Het toernooi dat de vereniging iedere maandag houdt, trok deze week 38 deelnemers. Naast Van Esch eindigden ook Matijs van de Velden met elf punten en Henny Bekers met vijf punten op het podium. Geïnteresseerden die ook mee willen doen, zijn iedere maandag welkom vanaf 13.00 uur aan de Selissenwal 25.