De jongeren van Talent Factory zorgden zondag voor een daverende show vol muziek en dans in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
De jongeren van Talent Factory zorgden zondag voor een daverende show vol muziek en dans in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VAN STILLE MUURBLOEMPJES NAAR STOERE MENSEN

Op reis met artiesten Talent Factory...

Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche werd zondag omgebouwd tot een heus theater voor de opvoering die de kinderen van Talent Factory gaven in samenwerking met enkele gastartiesten. Muziektheaterstuk 'Tienertoer' trok ruim 120 bezoekers.

Talent Factory had gekozen voor een muzikale reis door Nederland. Met een tienertoerkaart kunnen jongeren met de trein immers diverse plekken in het land bezoeken. Het podium bevatte enkele elementen van de Nederlandse Spoorwegen, terwijl 'machinist' en presentator Pien van Zandbeek het publiek meenam op reis.

De artiesten van Talent Factory die voor het voetlicht traden, waren tussen 8 en 16 jaar oud en hebben zestien weken lang geoefend op zang, dans en samenspel. 'Tienertoer' bevatte individuele optredens, samenzang en dans. Ze werden begeleid door een samengestelde muziekband met drums, (bas)gitaar, toetsen, trombone en saxofoon. Alle uitvoeringen werden met luid applaus door het publiek beloond. En bij enkele aandoenlijke momenten waren zelfs zakdoekjes nodig...

Voor de meeste kinderen was dit het eerste podium waarop ze hun passie deelden en dan ook nog met live begeleiding. ,,Het is mooi om te zien hoe deze jonge kinderen zich in een korte periode van zestien weken kunnen ontwikkelen van stil muurbloempje naar een stoer persoon met zelfvertrouwen. Hierdoor zie je de impact van muziek en het ontwikkelen van de creativiteit van de kinderen", aldus Kees Berkelmans en Miranda van Engelshoven. Zij en docenten Hester Visscher en Lotte Timmermans kijken met een voldaan gevoel terug op het evenement.

PROEFLES

Woensdag 7 februari staat een proefles voor geïnteresseerden op het programma bij Talent Factory aan de Bergstraat 11 in Liempde. Meer informatie over het lesaanbod van de organisatieis te vinden op de website www.talentfactory.nl.