MHC MEP speelt in het rood : aan de bal is Loet Langerwerf met daar acher Julian de Brouwer rechts Nick Ploegmakers
MHC MEP speelt in het rood : aan de bal is Loet Langerwerf met daar acher Julian de Brouwer rechts Nick Ploegmakers Foto: Hans Verberk

ZUID-NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP VERLOOPT VOORSPOEDIG

Zilver voor zaalhockeyploegen MEP

Voor de jeugdploegen JD1 en JC1 van hockeyclub MEP stond zondag een belangrijk toernooi op het programma: het Zuid-Nederlands kampioenschap zaalhockey in Eindhoven. Voor beide teams verliep de dag voorspoedig: ze behaalden een zilveren medaille.

Onder leiding van coaches Thijs Langenhof en Sjoerd Verzijden werd jongensploeg D1 van MEP een week eerder kampioen in de topklasse zaalhockey. Hiermee kwalificeerde het team zich voor het Zuid-Nederlands kampioenschap, dat in het indoorsportcentrum van Eindhoven plaatsvond. Samen met hockeyclubs Warande, Push en Den Bosch werden de finales gespeeld. De eerste wedstrijd voor MEP was de halve finale tegen Warande uit Oosterhout. De Boxtelse hockeyers schoten uit de startblokken en openden zeer sterk. Met snelle combinaties werd Warande binnen tien minuten op een 4-0 achterstand gezet en met een voorsprong van 5-1 ging MEP de rust in.

Na de pauze speelde Warande alles of niets en wisselde ze de keeper voor een veldspeler om zo met een overtal in het veld een omslag te forceren. Nadat MEP de score uitbreidde tot 6-1, lukte het Warande tweemaal iets terug te doen. De wedstrijd was echter gespeeld. MEP won verdiend met 7-4.

In de andere halve finale won HC Den Bosch met 4-3 van Push. MEP mocht zich opmaken voor een finale tegen de ploeg uit de Brabantse hoofdstad. De opponent werd in de competitie al tweemaal eerder verslagen met 2-1 en 5-2. Het werd een spannende finale. De Bosschenaren speelden tactisch slim en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. De tegenstander bleef dreigen, maar MEP kwam toch langszij na een fraaie tegenaanval. Het lukte de Boxtelse zaalhockeyers echter niet een wapen te vinden tegen de snelle combinaties van hun tegenstander en plots kregen ze drie identieke goals op rij


Mindere beurt
voor schutters
L'Union Boxtel

Voor de leden van handboogschutterij L'Union Boxtel stond vorige week de derde competitiewedstrijd over 25 meter met één pijl op het programma. Mede door blessures, werkzaamheden en het vertrek van enkele schutters heeft de Boxtelse vereniging een stapje terug moeten doen. Ternauwernood kon nog een team samengesteld worden en dat had zijn weerslag op het eindresultaat.

De schutters Ad van de Langenberg (221 punten), Henk Jegers (220), Gerard van der Steen (207), Davy Remi (201) en Henri van de Broek (186) kwamen niet verder dan een puntentotaal van 1.035. Het eerste team deelt de koppositie in de ereklasse met Amicitia uit Schijndel.

Sylvana van der Burgt behaalde bij de jeugd een persoonlijk record met 217 punten. Meike van Oss kwam tot een puntentotaal van 201 terwijl ze een week eerder ook goed was voor 217 punten, ook al een persoonlijk record. Breanna Vugs behaalde 185 punten en verbeterde zichzelf ook. Jelt van de Langenberg was goed voor een score van 198 en Senn Steenbakkers liet 187 punten optekenen. Compoundschutter Henry Troeijen behaalde een fraaie score van 235 punten.

Mensen die interesse hebben in de handboogsport, kunnen kijken op de website www.lunion-boxtel.com of bellen naar 06-21 83 15 62.

tegen. MEP toonde veerkracht, nam het initiatief en kwam vlak voor rust op 2-4.

Na de pauze kreeg de Boxtelse ploeg goede kansen om weer in de wedstrijd te komen. Die werden echter niet benut. De 2-5 van de Bossche ploeg bleek beslissend. MEP kon de energie niet vinden om het tij nog te keren. De keeper werd nog vervangen door een speler, maar de opponent speelde de wedstrijd uitstekend uit en won verdiend met 3-7. JD1 start deze week met de voorbereiding op het veldseizoen waarbij het team ook uitkomt op het hoogste niveau in de topklasse.

SUPPORTERS

Na de duels van JD1 konden de meegereisde supporters zich opmaken voor de halve finale die jongens C1 van MEP speelden tegen HC Tilburg. Met een 7-3 overwinning plaatsten zij zich ook voor de eindstrijd tegen Oranje Rood uit Eindhoven. De opponent ging er in de finale met de winst vandoor: 6-2.

FOTO BOVEN: Jongens C1 van MEP in actie in de halve finale tegen HC Tilburg. De Boxtelse ploeg speelde in dit duel in rode T-shirts. Aan de bal is Loet Langerwerf met daarachter Julian de Brouwer en Nick Ploegmakers (rechts). (Foto: Hans Verberk).


Rugbyers nemen volle punten mee uit Roermond

De rugbywedstrijd van Ducks Brabarians in Roermond tegen Bokkenrijders werd er een waarbij aan beide kanten naar hartelust werd gescoord. Het Boxtelse team scoorde het meest en behaalde hierdoor de volledige vijf punten.

Het was duidelijk dat aanvallen beide teams beter afging dan verdedigen, hierdoor zag het publiek diverse mooie tries. Ducks had telkens een voorsprong en daarom liep Roermond voortdurend achter de feiten aan. Het verschil in de stand was voortdurend klein en hierdoor bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Een slotoffensief van de Limburgers mocht echter niet meer baten, in de counter beslisten de bezoekers de wedstrijd en bepaalden de eindscore op 27-42.

Zondag 28 januari speelt Ducks Brabarians in Oisterwijk tegen middenmoter Octopus Uden. Hier heeft het Boxtelse team de eerste wedstrijd van verloren. De wedstrijd staat dan ook in het teken van een sportieve revanche.

Uitslag zaterdag 20 januari

Cubs: Ducks - The Hookers         52-24

Uitslag zondag 21 januari

Senioren: Roermond - Ducks Brab.         27-42

Programma zaterdag 27 januari

TBM: trainen         10.00

Cubs: RCC Roosendaal - Ducks         11.00

Junioren: Dukes - Ducks         11.45

Colts: Ducks - Dukes        13.00

Programma zondag 28 januari

Sr.: Ducks Brabarians - Uden (Oysters)        13.00