Derde ronde van Judo Cup in Oirschot

Vier Liempdse judoka's pakken regionale titel

Leden van Judoclub Liempde namen afgelopen weekeinde deel aan de derde ronde van de Judo Cup Brabant en een nationaal toernooi in Gemert. Vier judoka's eindigden op de eerste plaats.

Zaterdag werd door Judo Club Sint-Jan uit Moergestel de derde ronde van de Judo Cup Brabant gehouden in sporthal De Kemmer in Oirschot. Dit is een competitie die inmiddels al enkele seizoenen door Team Coolen wordt georganiseerd voor clubs uit de regio. Judo Club Liempde nam met zeventien judoka's deel en behaalden mooie resultaten.

TEVREDENHEID

Coaches Frans van Esch en Gwen Olislagers waren tevreden over de behaalde resultaten en over de drie clubscheidsrechters van Judo Club Liempde die hielpen tijdens de competitie. Collin van Rooij, Ties Verhagen en Luuk van de Sande, hebben het volgens de clubleiding goed gedaan. ,,Sinds de cursus van vorig jaar hebben zij veel progressie gemaakt en waren duidelijk en zelfverzekerd in hun beslissingen", aldus coach Van Esch. Alle clubs leveren eigen scheidsrechters om elkaar te helpen tijdens de diverse toernooien.

Uitslagen Judo Cup Brabant

Eerste plaats: Jop van de Ven, Keira Kreijveld, Roel van Erp en Migus Ribeiro. Tweede plaats: Senn Steenbakkers, Gijs de Wit en Ivar van Weert. Derde plaats: Joost van der Linden, Mike van der Mijden, Pim de Wit, Ties Verhagen en Cas de Wit. Vierde plaats: Bas Daverveld, Anouk van der Mijden, Luc de Laat, Luuk van de Sande en Mees Koster.

TOERNOOI GEMERT

Het nationale toernooi in Gemert is opgezet om beginnende judoka's in een aantal jaren op het niveau van nationale toernooien te krijgen, zodat de opstap niet meer zo groot is. En dat dit succes heeft was zondag te zien in Gemert.

Joost van der Linden verloor zijn eerste partij met ippon, maar kwam sterk terug in de herkansingsronde. Zijn tweede partij won hij met ippon van een judoka met een bruine band, afkomstig van judoclub Hercules uit Limburg. Van der Linden won zijn derde partij van een blauwe band van judoschool Van Buel en ook zijn vierde partij won hij van een bruine band-judoka met ippon. Stuk voor stuk wedstrijdjudoka's met meer ervaring dan Van der Linden. Door deze overwinningen heeft de Liempdse judoka de derde plaats behaald in de klasse tot 55 kilo onder 15 jaar.

Keira Kreijveld werd als 11-jarige knap tweede in de klasse tot 44 kilo onder 15 jaar.

JEUGDTEAM JO14-2 VIERT KAMPIOENSCHAP

ODC hervat competitie
met uitduel in Nieuwkuijk

De seniorenteams van voetbalvereniging ODC hervatten komend weekeinde de competitie na de winterstop. De jeugdploegen kwamen echter zaterdag al in actie. Voor JO14-2 een uitgelezen mogelijkheid een feestje te vieren. De ploeg werd voor de winterstop kampioen.

JO14-2, dat geleid wordt door Carl Driessen, Jeroen van Lier, Daan Timmermans en Hugo van Lier, won voor het einde van de najaarscompetitie alle wedstrijden en mag zich hierdoor kampioen noemen.

Het eerste team van ODC komt zondag 28 januari ook weer in actie. De tricolores gaan op bezoek in Nieuwkuijk. Het duel gaat om 14.30 uur van start.

WINTERTOERNOOI

In sportpark Wagenaars wordt zaterdag 3 februari een wintertoernooi georganiseerd voor de eerste en tweede jeugdteams onder 17 jaar. Diverse clubs uit de regio hebben hun deelname bevestigd. Ieder team speelt vier wedstrijden van 25 minuten. Vorig jaar werd het toernooi afgelast vanwege de sneeuw. De organisatie hoopt op beter weersvooruitzichten dit jaar. Het wintertoernooi start om 10.00 uur. De finale wordt gespeeld om 15.30 uur.

Tennis

Toernooi De Merletten

Inschrijven voor het jaarlijkse 35+ dubbeltoernooi van de Boxtelse tennisvereniging LTV De Merletten kan nog tot 5 maart. Het toernooi vindt plaats van 17 tot en met 25 maart op de kunstgrasbanen in sportpark Molenwijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.toernooi.nl (nummer: 1800257) voor de onderdelen heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel in de categorieën 5 tot en met 9. Via een poulesysteem worden deelnemers ingedeeld.

JO10-1: ODC - FC Engelen        18.00

FOTO ONDER: JO14-2 van ODC werd ongeslagen kampioen. Achter van links naar rechts: Jan Mosink, Guus Romme, Jerrel van Schaik, David van Lier, Kenan Gedik en Lars van der Linden. Middelste rij v.l.n.r.: Rik van de Sande, Dries Driessen, Wout Peeters, Tijne Doyen. Voorste rij v.l.n.r.: Hein Adams, Thijs Nooren, Lars van der Kruit, Wout Kurstjens. Jorn Spikmans ontbreekt. (Foto: Abel Adams).